Auteur: Geen geen - Gepubliceerd: 31 Jan 08, 16:10
Share

Indiana Jones et le Temple du Péril in Disneyland Resort Paris ® overdagDe naam van deze (test)wachtrij "Single Riders Line" dekt de lading helemaal. Wie in deze wachtrij aanschuift zal, eens aangekomen in het laadstation van de attractie, gevraagd worden op een overgebleven lege plaats te gaan zitten. Je zal de rit dus niet beleven met je vrienden maar plaats moeten nemen naast een “vreemde”.

Sneller in de attractie als je alleen bent

Voordelen zijn er genoeg aan dit systeem. In parken waar de zogenaamde “Single Riders Line” is ingevoerd, zien we dat deze wachtrij veel korter blijft. Je bent gewoonlijk een pak sneller aan de beurt als je deze rij kiest. Mensen die de attractie sowieso alleen zouden beleven (vaders waarbij vrouw en kinderen aan de uitgang wachten bijvoorbeeld) kunnen dus sneller van hun ritje genieten. Omdat er minder plekjes onbenut blijven in de achtbaan en de mensen van de ‘Single Riders Line’ uit de reguliere wachtrij verdwijnen zal deze ook een tikje verkort worden.

Indiana Jones Jones et le Temple du Péril in Disneyland Resort Paris ®Overal een "Single Riders Line"?

Keerzijde aan de medaille is dat je in de "Single Riders Line" moeilijk kan inschatten hoe lang je wachttijd zal zijn. Soms kunnen er meerdere achtbaantreintjes netjes tot op het laatste zitje opgevuld raken en schiet je nauwelijks op. Disney geeft op een informatiebord aan dat het aanschuiven in de ‘Single Riders Line’ geen garantie biedt dat je sneller in de attractie zit. Ervaring uit andere pretparken leert ons dat het toewijzen van de lege zitjes aan mensen uit de "Single Riders Line" soms  zorgt voor oponthoud. Het blijft dus afwachten wat de test met deze speciale rij oplevert en of het voorbeeld navolging krijgt bij andere attracties.

Toch heeft het systeem van de "Single Riders Line" al in andere pretparken zijn nut bewezen. En bij een sensationele attractie als Indiana Jones, waar toch veel mensen voor passen, lijkt deze speciale wachtrij helemaal op z’n plaats.