Auteur: Nico Reynders - Gepubliceerd:
Share

2008

Verschillende bronnen (Parksmania - Europarcs - Mirabilandia persdienst) hebben de komst van 'Reset, anno zero' bevestigd. Het gaat om een nieuwe darkride die in maart 2008 zou moeten openen in Studio 1 van het park. Eind vorig seizoen startte Mirabilandia de bouw van deze nieuwe attractie. Het totale kostenplaatje bedraagt zo'n 10 miljoen euro. Voor de attractie schreef men een volledig eigen  verhaal. Dat verscheen onlangs op het forum van ThemeParkVision (the rollercoaster):

Op een fatale dag voor de mensheid, kwamen miljarden om door een immense meteorietenregen die de steden vernielde en die de atmosfeer onleefbaar maakte. Deze dag dompelde de mensheid onder in een nieuw tijdperk van radioactieve winter. De enkelen die overleefden leven nu onder de grond om te vluchten voor de radioactieve straling. Op deze manier houden zij het beetje dat nog rest van het menselijke ras in stand. De totale vernieling had zo'n impact dat men de kalenders op nul heeft gezet en opnieuw is beginnen tellen.

Enkele eeuwen later is de temperatuur stilaan weer gestegen naar een aanvaardbaar niveau en ook de radioactieve vervuiling is afgenomen. De mensheid is klaar om weer bovengronds te komen.

Een groep verkenners die eerst onder New York leefde heeft een voertuig uit het jaar Nul terug aan de praat gekregen en organiseert een onderzoeksmissie naar de oppervlakte. Ze gaan op zoek naar eventuele vormen van leven die de ramp hebben doorstaan. Wat ze te zien krijgen is een enorme teleurstelling. Een verwoeste stad nog deels bedolven onder het ijs. En niet alles lijkt te zijn uitgestorven...

2009

Daarnaast heeft Mirabilandia ook het nieuws bekend gemaakt dat het de houten achtbaan 'Sierra Tonnante' zal slopen in 2008. De 15-jarige achtbaan zal plaats maken voor een stalen megacoaster. Er wordt gespeculeerd over de constructeur. Discusieer mee...