Auteur: Bert Van Staeyen - Gepubliceerd: 15 Apr 22, 10:50
Share

Het Madrileense Parque Warner viert dit jaar zijn twintigste verjaardag. Het park viert dat met hommages aan 'Friends' en Looney Tunes-icoon Tweety, maar het grootste geschenk volgt pas volgend jaar. Dan opent het park voor het eerst in 14 jaar een nieuwe achtbaan.

Op 6 april 2022 gingen de poorten van Parque Warner Madrid voor het eerst open. Sindsdien veroverde het park onder de brandende Spaanse zon vele harten met themazones en attracties rond figuren als de DC-superhelden, personages uit Looney Tunes en Scooby-Doo. Ter ere van de twintigste verjaardag wordt één van de meest herkenbare figuren uit het park, de knalgele kanarie Tweety, vereeuwigd in een muurschildering.

De fans van televisieserie 'Friends' kunnen vanaf dit jaar ook een reproductie van de set van 'Central Perk' bezoeken, het iconische koffiehuis uit de reeks. Daarnaast presenteert Parque Warner de nieuwe voorstelling 'The Dreamers', een ode aan musicals van vroeger en nu.

Liefhebbers van spectaculaire achtbanen hebben nu al zeker niet te klagen in Parque Warner, met toppers uit de B&M-stal als Batman: Arkham Asylum en Superman: La Atracción de Acero en de Giant Inverted Boomerang-achtbaan Stuntfall. Deze spectactulairste coasters blazen echter net als hun thuispark dit jaar twintig kaarsjes uit. De meest recente achtbaan-aanwinst, Correcaminos Bip Bip, opende ook alweer in 2009. Hoog tijd dus voor een nieuwe lading achtbaanstaal, moet het park gedacht hebben. In een gebied tussen Cartoon Village en Superheroes World zijn daarvoor alvast de grondwerkzaamheden gestart. Wat voor type achtbaan het wordt, is voorlopig nog onbekend, maar op de adjectieven 'spectaculair', 'innovatief' en 'verrassend' is het park alvast niet zuinig in een persbericht. Enkele jaren geleden werden de bezoekers van het park nog gepeild naar hun meest gewenste toevoeging, waarbij een flying coaster en een motorbike-coaster tot de opties behoorden. Of de uitslag van deze poll uiteindelijk in rekening is gebracht, zal de tijd uitwijzen.

Tekst: © Bert Van Staeyen – Pretparken.be // Foto's: © Sven Popelier - Pretparken.be, © Parque Warner Madrid