Auteur: Geen geen - Gepubliceerd: 19 Maa 07, 19:49
Share

2006 Was een belangrijk jaar voor de Plopsa-groep, ondermeer omdat het het eerste jaar was dat Plopsa-coo onder die naam openging. Steve Van den Kerkhof maakt een positieve balans op en heeft grote plannen met het park met een investering van vier miljoen gespreid over de volgende jaren.

Een succesvol overgangsjaar

Het was een overgangsjaar waarbij al voorzichtige stappen werden gezet om de Coo-site op te waarderen naar het Plopsa-niveau. In 2006 werden de toiletten aangepakt, werd de horeca 20% goedkoper en gaf men voor ’t eerst de bezoekers de keuze om een “all in-ticket” te kopen of “per attractie” te betalen. Plopsa heeft berekend dat de site dit jaar 250.000 bezoekers mocht ontvangen, een grote meevaller gezien de zomer met de hitte van juli en regenval van augustus.

Op 3 jaar een pracht van een park

Men wil PlopsaCoo op 3 jaar volledig renoveren en in 2007 betekent dit de komst van ‘Vieux Coo’. Net als in het hoofd-park in Adinkerke wil men een dorpsplein als centraal punt in het park. Al zal het in Coo de oude stijl van de Ardennen uitstralen inclusief houten versieringen en scheve dakjes. Deze wordt dus helemaal ‘verplopt’ en krijgt de eerste golf van nieuwe of vernieuwde attracties. Om de volgende zones aan te pakken moet Plopsa ook investeren in structurele werken zoals het aanleggen van riolering, verlichting voor avondopeningen, …

Prijzenkraam in PlopsaCoo

Nieuw of vernieuwd in 2007

Rondom het plein komt nieuwe horeca, botsauto’s, een vernieuwde kartbaan, een draaimolen en –als het even meezit- een starflyer. Ook in PlopsaCoo zijn er dansende fonteinen die op warme dagen voor sfeer zullen zorgen op het dorpsplein. Ook de rondrit met het treintje wordt verbeterd met de komst van de witte wolven en later mogelijk ook beren. Het spoor van de achtbaan werd vorig jaar al geschilderd, maar ook de treintjes werden deze winter aangepakt. Door het succes van evenementen in de andere parken, denkt men ook in PlopsaCoo in die richting. Er zullen vijf “Fetes de la cascade” zijn waarop het park langer open is. Wil je de werken volgen, dan kan dat via de website van Plopsa.

Dorpsplein PlopsaCoo

De Star Flyer moet het hoogtste punt worden van het park. Deze zwiermolen zwaait je 70 meter hoog in de lucht. Het is echter niet makkelijk voor de juiste vergunningen te krijgen voor deze hoogvlieger. Toch maakt Plopsa zich sterk dat men deze attractie, die het voorlopig nog zonder échte naam moet doen, zal kunnen openen dit seizoen.

De Karting is helemaal vernieuwd: het wegdek is opnieuw aangelegd, het station kreeg een nieuwe look en de karts zélf zien er uit als kleine versies van sponsor Volkswagen. Omdat Plopsa nastreeft een echt gezinspark te zijn, zullen er ook tweepersoonskarts zijn waar de kinderen kunnen meerijden.

Ook bij de botsauto’s gaat Plopsa uit van de kinderen: het zijn de kleine modellen waar jonge kinderen op een veilige manier naar hartelust mee kunnen botsen.


Plopsa is vastberaden op van de Coo-site een volwaardig pretpark te maken, maar is nog niet van plan om de ‘betaal-per-attractie”-formule af te schaffen. Men wil binnen 3 jaar tussen de vier- en vijfhonderd duizend bezoekers ontvangen in de Ardennen. Met de dagelijkse aanwezigheid van de Studio100-franchises op de RTL ziet de toekomst er rooskleurig uit. De Waalse kinderen maken nu kennis met Plop, Piet Piraat Bumba en Samson (die vergezeld gaat van Fred in Wallonië) in het dagelijks uurtje ‘Télé Plopsa’.