Auteur: Bjorn Venken - Gepubliceerd: 5 Mei 21, 19:35

Het Britse Drayton Manor presenteert dit pretparkseizoen een nieuw themagebied: Adventure Cove. Met dit nieuws is ook ineens de heropening van Splash Canyon bevestigd. Deze wildwaterbaan was vier jaar lang gesloten na een dodelijk ongeluk in 2017.

Drayton Manor heeft enkele woelige jaren achter de rug. Begin 2017 overleed een 11-jarig meisje bij een ongeluk met de wildwaterrivier Splash Canyon, een Rapid River van de Zwitserse fabrikant Intamin. Ze viel overboord en stierf later in het ziekenhuis. De attractie bleef sindsdien gesloten en het park kwam in de jaren erna in de financiële problemen terecht. De coronacrisis werd het park uiteindelijk te veel en in de zomer van 2020 vroeg het uitstel van betaling aan bij de schuldeisers. Het park werd bovendien schuldig bevonden aan het ongeval en veroordeeld tot een boete van 1 miljoen pond. Uiteindelijk kocht de Looping Group het park niet veel later op en kon Drayton Manor toch geopend blijven.

Nieuwe boten

Sinds de overname ziet de toekomst van het park er weer wat rooskleuriger uit. De Britse parken mochten op 12 april weer open, als één van de eerste in Europa. Tegelijkertijd bracht het park ook het nieuws naar buiten dat dit jaar een nieuw themagebied geopend wordt. Adventure Cove wordt gethematiseerd naar een vissersdorp, niet ongewoon aangezien beide wildwaterbanen van het park in dit gebied liggen. Om de veiligheid van Splash Canyon te verhogen krijgt de attractie nieuwe boten met hoge randen, wat ervoor moet zorgen dat er geen ongelukken meer kunnen gebeuren onderweg. De andere wildwaterbaan, de spectaculaire en natte Stormforce 10, kreeg een schilderbeurt. Verder ligt ook Shockwave, lange tijd de enige Stand-up Coaster in Europa en de laatste van dit type nog in werking zijnde van attractiebouwer Intamin, in dit themagebied.

G-Force

Nieuwe attracties zullen in 2021 niet openen in het nieuwe gebied of het park, maar de komende jaren zal dat wel gebeuren. Op de foto's op sociale media is te zien dat het terrein waar inversiecoaster G-Force van 2005 tot en met 2018 stond klaargemaakt wordt voor één of meerdere nieuwe attracties. Meer details zijn nog niet bekend.

Tekst: © Bjorn Venken – Pretparken.be // Foto's: © Drayton Manor