Auteur: André Bormans - Gepubliceerd: 21 Apr 21, 15:05
Share

In de laatste jaren heeft Parc Astérix enkele grote veranderingen gekend waardoor de kwaliteit er flink op vooruit ging. Zowel attracties als hotels werden meermaals toegevoegd. Daarmee houdt het echter niet op: moedermaatschappij 'Compagnie des Alpes' heeft nóg grootse plannen met Astérix.

Het Franse Parc Astérix bij Plailly valt de laatste jaren op door een stevig investeringsritme. Het zal de meeste liefhebbers zeker niet ontgaan zijn dat het park een grote nieuwe launched coaster van Intamin op de planning heeft staan. Door omstandigheden werd dat project uitgesteld naar 2023, maar daar laat men het zeker niet bij zitten. Dit jaar werd ook de Franse attractiebouwer Reverchon ingeschakeld om te werken aan een volledige vervanging van de glijbaan van waterattractie L'Oxygénarium. Ook zijn er plannen voor nieuwe shows in 'Theâtre de Poséidon' , waar tot recent dolfijnenshows werden gehouden. Gezien die dieren afgelopen winter andere oorden opzochten zullen de nieuwe shows alleszins geen dolfijnen bevatten.

Parc Astérix draait buitengewoon goed. Het park is in de laatste jaren uitgegroeid tot het best bezochte pretpark in Frankrijk op Disney na en herovert daarmee de plaats die showpark Puy du Fou enkele jaren van de Galliërs afsnoepte. Er zijn weinig parken die zo'n indrukwekkende cijfers kunnen voorleggen. Sinds 2014 stegen bezoekersaantallen van 1,7 miljoen naar 2,4 miljoen in 2019: een stijging van ongeveer 40%. Dat biedt uiteraard perspectief om meer te doen. De directeur van de pretparkdivisie binnen moederbedrijf Compagnie des Alpes (CDA) geeft aan dat een vierde hotel en tweede park reële opties zijn.

Vierde Hotel
Het was al duidelijk dat er bij Astérix de laatste jaren voluit de kaart van het resort getrokken werd. Het park had al jaren haar parkhotel "Les Trois Hiboux". Recentelijk volgden echter in sneltempo nog twee hotels: "La Cité Suspendue" en "Les Quais de Lutèce", waarvan de laatste zelfs vier sterren telt. Het totaal van 450 kamers is blijkbaar nog niet genoeg. François Fassier - directeur van het pretparkengedeelte binnen CDA - geeft aan dat er plannen zijn voor een vierde hotel. Dat zou geen kleintje zijn, want het totaal aantal kamers moet daarmee op 750 komen.

Second Gate
Als klap op de vuurpijl overweegt CDA om het resort van Parc Astérix uit te breiden met een tweede pretpark. Dit tweede park zou naast het huidige park komen te liggen om zo het resort uit te breiden. De exacte locatie blijft speculeren. Gezien de ligging van "La Cité Suspendue" lijkt het gebied achter L'Oxygénarium en de voormalige Stuntshow "Main Basse sur la Joconde" het meest voor de hand liggend. Rondom het park lijkt aan alle kanten veel ruimte voor uitbreiding. Het is echter allemaal bebost gebied, wat nog voor de nodige moeilijkheden zou kunnen zorgen. Immers was het kappen van bomen ook één van de redenen dat de nieuwe achtbaan uitgesteld werd naar 2023. De grootse parkeerplaatsen verplaatsen naar de overkant van de snelweg - waar nu nog grote weides zijn en dus geen bomen gekapt hoeven te worden - om het tweede park op de plekken van de huidige parking te leggen zou ook een reële optie kunnen zijn.

Astérix Thema Zone in Familypark
CDA overweegt ook een themagebied rond Astérix in het Oostenrijkse Familypark. Het zou een themagebied worden dat iets meer op thrill gericht is dan waar het park tot nu toe om gekend is. Een andere kandidaat voor de themazone is "onze eigen" favoriete kangoeroe: Walibi. Tot dusver is er nog geen definitieve beslissing gevallen, maar dat dit overwogen wordt, toont wel aan dat CDA brood ziet in de IP van Astérix.

We houden de projecten in elk geval goed in de gaten en kijken al zeer uit naar de nieuwigheden die CDA gaat bieden.

Tekst: ©2021 André Bormans - Pretparken.be // Foto's: Pretparken.be // Bron: Blooloop