Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 16 Apr 21, 08:45

Dit jaar opent het Zweedse pretpark Tivoli Gröna Lund een nieuwe Inverted Coaster, genaamd Monster. Nadat de achtbaan al enkele weken aan het testrijden was, mochten nu ook de eerste fans een ritje maken in Monster. Dat legden ze vast op video.

Tivoli Gröna Lund, bij de Zweedse hoofdstad Stokholm, zette onlangs een nieuwe stap naar de opening van zijn nieuwe Inverted Coaster 'Monster'. Enkele uitverkoren fans mochten bemande testritjes maken op het gloednieuwe achtbaanstaal dat werd ontworpen door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard. Zij zijn alvast lovend over de nieuwste aanwinst van het park. Voor de 'reguliere' bezoeker is het nog even wachten: zij moeten nog tot minstens 1 mei wachten door de huidige coronamaatregelen. Onder normale omstandigheden stond de opening van het Zweedse stadspretpark op 24 april gepland. Nieuwsgierigen kunnen alvast een voorproefje krijgen via onderstaande beelden:

(Lees verder onder de video.)

Monster
Nadat Tivoli Gröna Lund in 2017 aankondigde dat men een B&M Inverted Coaster zou bouwen, vielen velen monden open van verbazing: "Waar gaan ze die nog zetten?". Die vraag was niet onterecht: ongeveer één derde van het park moest op de schop om deze nieuwe achtbaan te kunnen neerzetten. Het stationsgebouw moest zelfs ondergronds gerealiseerd worden, onder het pretpark. De coaster is 34 meter hoog, rijdt aan een maximumsnelheid van 90km/u en beschikt over drie inversies (twee zero-G-rolls en één corkscrew). Afgelopen winter werd de baan voltooid en rolde de eerste trein doorheen het parcours. De eerste testrit en ook volgende testritten werden prachtig in beeld gebracht op het youtube-kanaal van FABH-adventures. Gröna Lund kondigde de nieuwigheid eerder ook officieel met een gepaste hoeveelheid tamtam aan.

Tekst: © Pretparken.be // Foto: © Tivoli Gröna Lund, FABH Adventures