Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 17 Apr 21, 08:29
Share

Majaland kownaty heeft dit jaar opnieuw verschillende nieuwigheden in petto voor zijn bezoekers. Ze komen in een nieuw gebied dat zal gethematiseerd worden rond het kinderprogramma Super Wings. De toevoegingen komen bovenop de regelmatige investeringen die het park tot hiertoe al deed.

Het eerste Poolse plopsapretpark 'Majaland kownaty' heeft zopas aangekondigd dat het deze zomer nog een grote waterspeeltuinen met glijbanen zal openen. Er komt daarnaast ook een nieuwe thrillride en een nieuw horecapunt. Voor het derde jaar op rij, zal het Poolse Majaland zo behoorlijk uitbreiden door opnieuw een zone toe te voegen aan het park. De twee genoemde nieuwigheden en het nieuwe horecapunt maken deel uit van een zone, die in het teken zal staan van de kinderserie Super Wings.

De eerste attractie is een grote waterspeeltuin, genaamd Aqua team Playground, die is vormgegeven als een luchthaven met landingsbanen en verkeerstoren, van waaruit een reeks glijbanen zullen vertrekken. Daarnaast zullen er ook kantelende wateremmers en andere waterelementen aanwezig zijn. De tweede attractie is een Skyfly van de Duitse fabrikant Gerstlauer en zal simpelweg de naam 'Sky Fly' krijgen. Plopsa bouwde reeds een identieke attractie in het Duitse Holiday Park. Voorts kunnen de hongerigen zich spijzen in het nieuwe World Aircraft Snack horecapunt waar je terecht zal kunnen voor onder andere een hotdog of een fancy softijsje, aldus de website van Majaland.

Expansiedrift

De expansiedrift van het Poolse Majaland Kownaty stopt dus maar niet; het park kwam bijna jaarlijks met een uitbreiding op de proppen. Slechts één jaar na opening in 2018 werd het pretpark al uitgebreid met houten achtbaan Wilkolak en vorig jaar werd een nieuwe Wickiezone met een disk'O coaster en spash battle geopend. Ook andere Poolse parken pakken regelmatig uit met nieuwigheden: Legendia presenteerde achtereenvolgens een indrukwekkende achtbaan, een behoorlijk knappe low-budget-darkride en een mooi aangeklede Rapid River. Bij Energylandia zijn de uitbreidingen zo talrijk dat ze haast niet meer te overzien zijn. Beiden liggen wel op een behoorlijke afstand van het Plopsapark.

Tekst: © Pretparken.be // Foto: © Majaland Kownaty