Auteur: André Bormans - Gepubliceerd: 8 Maa 21, 10:18
Share

Al 22 jaar vecht Phantasialand voor een uitbreiding om ook in de toekomst te kunnen blijven bestaan. Al 22 jaar worden oude attracties afgebroken om nieuwe dingen te presenteren, aangezien er volstrekt geen ruimte meer is om op een andere manier iets nieuws te kunnen plaatsen. Helaas lijkt het er op dat het park ook nu niet op een uitbreiding mag rekenen.

Het zit het Duitse Phantasialand niet mee met haar wens om uit te breiden. Een herverdeling van de politieke macht belooft de gekoesterde uitbreidingsdromen weinig te ondersteunen. Afgelopen jaar kwam de SPD - De Sociaaldemocratische partij - als grootste partij uit de bus bij lokale verkiezingen. Ze zal in een linkse coalitie met de groene partij die als derde grootste uit de bus kwam de komende jaren de stad besturen. Inmiddels zijn de plannen voor de komende vijf jaar gemaakt. De coalitie neemt daarbij ook een standpunt in over de uitbreiding van Phantasialand. Deze komt er wat hun betreft niet.

Voor ons als pretparkliefhebbers betekent dit dat na een gevecht van 22 jaar er een nieuw hoofdstuk bij komt in de strijd om de uitbreiding. Maar liefst vijf jaar gaat het duren voordat er weer opnieuw verkiezingen zijn en zodoende nieuwe hoop kan ontstaan voor een uitbreiding. Bij de opening van Chiapas sprak pretparken.be nog met de eigenaar van het park. Die destijds nog zeer enthousiast vertelde dat de uitbreiding er zeker zou komen. Sindsdien is het helaas erg stil geworden. Tot het recente nieuws nu dan. We vroegen Phantasialand om een nieuw statement, maar helaas is het park omtrent dit onderwerp niet voor commentaar bereikbaar. De kans is daarmee groot dat we weer vijf jaar op radiostilte mogen rekenen.

Oppositie

In een recent artikel hekelt de oppositiepartij FDP (de Centraal-rechtse Vrije Democratische Partij) de plannen die de huidige coalitie tot dusver gemaakt heeft. Voor de beslissing rond de uitbreiding van Phantasialand wordt gewezen op de rem die zo geplaatst wordt op het creëren van nieuwe arbeidsplaatsen. Ook voor de rest van de beleidsplannen loopt de oppositiepartij zoals de traditie het wil niet gelijk warm. De FDP hekelt onder andere het plan om de binnenstad van Brühl auto-vrij te maken, maar tegelijkertijd ook veel parkeerplaatsen te verwijderen. Wat - volgens de FDP - een ramp zal zijn voor lokale ondernemers. Voor degenen die dus een dag Phantasialand willen combineren met uit eten in Brühl, of een hotel dat in het centrum ligt kan het handig zijn te weten dat dit dus in de toekomst wellicht een uitdaging kan vormen.

Tekst: © André Borremans - Pretparken.be // Foto: © Phantasialand