Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 23 Okt 20, 08:30
Share

Het recentste pakket maatregelen dat in voegen treed om de coronacrisis te bezweren leidt voor de tweede keer tot een sluiting voor de Belgische pretparken. De maatregelen blijven zeker een maand gelden.

Het nationale coronacijfer vertoont al enkele weken een zorgwekkende evolutie. Deze maand werden al twee keer extra maatregelen aangekondigd om het virus terug onder controle te krijgen, maar voorlopig lijkt het effect daarvan uit te blijven. Op de meest recente conferentie van het overlegcomité tussen de verschillende gewesten werd bekend gemaakt dat na café’s en restaurant ook de pretparken in de ban moeten. De maatregelen gelden voorlopig tot en met 19 november.

Geen verrassing
De meeste Belgische parken hadden in gedachte al afscheid genomen van de traditioneel succesvolle Halloweenperiode. Plopsaland en Bellewaerde kozen voor een light-versie van het evenement met enkel decoraties, zonder het gebruikelijke extra entertainment. Walibi had in eerste instantie nog een vervangevenement met muziekoptredens op poten gezet, maar zag zich genoodzaakt dat alsnog te annuleren in het licht van de steeds slechter wordende coronacijfers in het Waals gewest. Bobbejaanland was het enige park dat zich aan een volwaardig Halloweenevenement zou wagen. Het park heeft slechts vier dagen van zijn evenement kunnen verzilveren, de overige twaalf dagen worden dus geannuleerd. Het park had al wel een slag om de arm genomen door een corona-garantie aan te bieden: bestelde tickets kunnen ingeruild worden tot en met volgend jaar.

Niet eerlijk
Studio-100 CEO Hans Bourlon uitte in VTM Nieuws zijn begrip voor de maatregelen op vlak van shows. Hij wees wel op de onrechtvaardigheid van een volledige sluiting voor de pretparken: dierenparken mogen immers wel open. De regering maakt daarvoor een uitzondering onder strikte voorwaarden. Enkel de parkdelen in buitenlucht mogen open en ook de horeca moet er dicht. Men veronderstelt dat op die manier beter mogelijk is om daar onderling afstand te bewaren.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto: © Sven Popelier // Bron: persconferentie overlegcomité, VTM Nieuws