Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 11 Okt 20, 16:16
Share

De combinatie van het stijgend aantal coronagevallen met bezoekers die het niet zo nauw nemen met de in het park opgelegde regels heeft Walibi Holland doen besluiten het evenement vroegtijdig stop te zetten. Het park blijft wel geopend, maar geplande halloweenactiviteiten vallen weg.

Walibi Holland heeft besloten dat het de rest van de Fright Nights en Spooky Days zal annuleren. Het park heeft in overleg met de gemeente Dronten besloten om vervroegd te stoppen met Halloween Fright Nights. De situatie rondom het toenemende aantal besmettingen in Nederland is dusdanig verslechterd dat het niet verstandig is om Halloween Fright Nights voort te zetten. Afgelopen zaterdag werden nochtans verschillende extra maatregelen doorgevoerd. Het slechte weer zorgde echter voor een weinig virusbestendige drukte op verschillende locaties. In de praktijk blijkt dat gasten moeilijk afstand kunnen bewaren tot elkaar. Walibi Holland hanteert veiligheid als belangrijkste prioriteit, om die reden is er besloten om vervroegd te stoppen met Halloween Fright Nights. Iedereen die al een ticket had gekocht krijgt uiterlijk in november bericht over een compensatieregeling. Het park blijft wel gewoon tot en met 25 oktober, maar dan zonder de halloweenactiviteiten.

In eigen land werd Halloween bij de meeste parken al afgelopen zomer geschrapt. Bellewaerde voerde de gebruikelijke plannen met spookhuizen en extra entertainment af en ook Plopsaland kondigde afgelopen zomer al aan dat het park geen extra entertainement zou voorzien voor de Halloweenperiode. Dat was ook tijdens de zomervakantie al het geval. Beide parken zorgen wel nog voor aangepaste decoratie en muziek voor deze periode. In Walibi koos men voor een festivalvariant als alternatief voor de populaire Halloweenperiode. Voorlopig lijkt Bobbejaanland daardoor het enige Belgische park dat wél een volwaardig Halloween viert. Het is af te wachten of dat initiatief overeind blijft: de coronacijfers van België vertonen op dit ogenblik ook geen al te rooskleurige evolutie.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto: © Walibi Holland // Bron: Walibi Holland