Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 9 Sep 20, 11:42
Share

Het failliete indoorpark Comics Station werd vorig jaar overgenomen door de Plopsa Group. De groep kiest voor een grondige make-over met een investering van vijf miljoen euro. De geplande heropening schuift op naar eind 2021.

Plopsa investeert vijf miljoen in de ombouw van Comics Station naar Plopsa Station. Het indoorpretpark rond stripfiguren in de hal van het centraal station van Antwerpen werd vorig jaar na haar faillissement overgenomen door de Plopsagroep. De groep voegt zes mechanische attracties aan het park toe. Op de concept art zien we bijvoorbeeld Magic Bikes van fabrikant Zamperla, welke ook een vaste waarde zijn in andere Plopsaparken. Verder wordt de moderne vormgeving en stijl van het park ingeruild voor een warmere uitstraling zoals we die kennen uit de indoorparken in Hasselt, Coevorden en De Panne. Op vlak van IP zijn er enkele wijzigingen: Jommeke, De Kiekeboes, Lucky Luke, Suske en Wiske en Urbanus blijven van de partij, maar ze krijgen in de plopsavariant op het park gezelschap van Bumba, Maya de bij en Plop. De Smurfen moeten het veld ruimen. De doelgroep van het park blijven gezinnen met kinderen tot elf jaar oud.

Structurele fouten

Aanvankelijk waren enkel lichte aanpassingen gepland voor een efficiëntere exploitatie van het park. Bij nader onderzoek bleken structurele problemen echter een grondigere herwerking te vereisen. Zo lag de souvenirshop strategisch op de foute plaats en bleek het restaurant te kil vormgegeven. De sterattractie van het park, Europa’s grootste indoorglijbaan, bleek ook eerder een pijnpunt dan een troef. Doordat de in- en uitgang van de glijbanen op verschillende verdiepingen lagen, was het een garantie voor ouders om hun kinderen kwijt te spelen: verre van ideaal in een park dat sowieso al complex in elkaar zit. De glijbanen gaan dus uit het park en ook een speeldorp en een attractie van Jommeke moeten wijken. De aanpassingen voor het restaurant zijn nog niet concreet ingevuld, maar het moet wél gezelliger én toegankelijk zijn voor pendelaars. CEO Steve Van den Kerkhof wil eind dit jaar de nodige vergunningen in orde hebben, een heropening staat voorlopig gepland voor oktober 2021.

Tekst: Jonas Claes – Pretparken.be // Foto: Plopsa // Bron: HLN