Auteur: Indy Verhoeven - Gepubliceerd: 1 Sep 20, 12:34
Share

Maak je klaar voor de volgende attractieblockbuster in Duitslands grootste film- en pretpark! In het seizoen 2021 viert Movie Park Germany zijn 25ste verjaardag, en voor die gelegenheid hebben ze een bijzonder grote verrassing voor de bezoekers in petto. Met een nieuwe Multi Dimension Coaster van Intamin Amusement Rides heeft het park er een nieuwe attractie bij: een nieuwe achtbaan voor de familie waarvan het ontwerp uniek is in heel Europa!

De nieuwe indoor rollercoaster zonder loopings heeft talrijke specials die tal van spannende acties zoals in Hollywood voorstellen: Het concept uit Dark Ride met sound en special effects, twee lanceerstroken waarvan één vooruit en één achteruit en een 360 graden draaiend platform zorgen voor een immersief familieavontuur met multimediaelementen. De opening is voorzien voor het voorjaar van 2021.

“Het 25-jarig jubileum van Movie Park Germany is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van ons park. Daarom willen wij onze bezoekers een bijzonder geschenk bieden. Families met kinderen zijn onze belangrijkste doelgroep en uit onze regelmatige rondvragingen bleek dat onze gasten vooral een nieuwe familieattractie zonder loopings wilden hebben die overtuigt door een goede thematisering en storyline. Aangezien wij een film- en pretpark zijn, mag de Hollywoodactie natuurlijk ook niet bij ons ontbreken. Een interessante indeling van de stroken en talrijke multimediaeffecten zullen daarvoor zorgen.“

Thorsten Backhaus, zaakvoerder Movie Park Germany

De nieuwe achtbaan en zijn specials

Sinds enige tijd is de geruchtenmolen in Hollywood in Germany op volle toeren aan het draaien. Nu is het officieel: Het nieuwe grote project van Movie Park is een Multi Dimension Coaster van Intamin Amusement Rides. De setting van de nieuwe attractie is de 3.800 m² grote hal waarin eerder de ‘Ice Age Adventure‘ en het horrorhuis ‘Wrong Turn‘ te vinden waren. Zo ligt de nieuwe attractie ook heel dicht bij de populaire familiegebied Nickland.

De 532 meter lange achtbaan raast de bezoeker rond met snelheden tot 60 km/h. De achtbaan ziet slechts heel even het daglicht en voert de gasten in een grote boog om de ingangszone, waar heel wat adembenemende momenten op hen te wachten zullen staan. Met 3 trein stellen en telkens 12 zitplaatsen per treinstel zal de theoretische capaciteit van de nieuwe attractie 900 personen per uur bedragen.

De fabrikant Intamin Amusement Rides

Ook bij de fabrikant van de nieuwe Multi Dimension Coaster rekent Movie Park Germany op een VIP-kwaliteit. Intamin Amusement Rides heeft wereldwijd al meer dan 200 achtbanen gebouwd: “In het verleden heeft Movie Park Germany met Intamin zeer goede ervaringen gehad. Met ‘The High Fall‘, ‘Excalibur‘ en ‘Area 51‘ hebben we al drie attracties van Intamin in het portfolio van ons park. Sommige hiervan behoren tot onze meest populaire attracties. We zijn zeer verheugd dat we nu ook voor ons groot project met zo een gerenommeerde partner kunnen samenwerken om de volgende attractieblockbuster aan onze gasten te kunnen bieden“, aldus Thorsten Backhaus.

De volgende stap

Vanaf eind oktober worden de eerste rail- en spoorelementen geleverd en zullen de constructiewerken in de grote hal van start gaan. Al meer dan anderhalf jaar zit de Multi Dimension Coaster al in de ontwerpfase. Ook de planningen van thematisering en vormgeving lopen parallel zijn volop aan de gang, zodat aan de gasten een goede storyline kan worden voorgeschoteld. Die is tot nu nog strikt geheim.

“Wij zijn er zeer verheugd op om met onze nieuwe attractie de hele familie een spannend avontuur te laten beleven. Ook de storyline is interessant voor groot en klein en is op gedetailleerde wijze vormgegeven. Wat we al kunnen verklappen over het thema: De bezoekers worden nog meer dan voorheen getransporteerd naar de wereld van de beroemde Hollywood Studios en het merk “Movie Park Germany“ wordt nog sterker gemaakt. Zo past de nieuwe achtbaan perfect bij het DNA van het park en bij ons motto ‘Hollywood in Germany‘.“

Manuel Prossotowicz, project- en marketingmanager

Tekst en foto: © Movie Park Germany