Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 1 Sep 20, 09:15
Share

Phantasialand lijkt de laatste sprint richting de opening van haar nieuwe themawereld Rookburgh te hebben ingezet. De afgelopen weken werden ook aan sneltempo nieuwe zaken toegevoegd. Het park stuurde naar verluid een uitnodiging rond aan personeel om de nieuwe zone te komen uittesten op maandagavond 7 september.

Phantasialand lijkt in sneltempo naar de opening van zijn nieuwe themawereld Rookburgh toe te werken. Het Duitse park bij Brühl opent met Rookburgh een steampunk zone waarin flying coaster 'F.L.Y.' door het nieuwe parkhotel 'Charles Lindbergh' gewoven wordt. De bedrijvigheid in de afwerking van de zone nam gevoelig toe en de laatste weken werden aan een sneltempo nieuwe zaken toegevoegd. Zo werd de initieel kaal ogende roestkleurige hotelgevel inmiddels opgeleukt met een netwerk van pijpen en enkele goudkleurige accenten en verschenen nieuwe schermarmaturen aan de vermoedelijke ingang van het gebied. Onlangs gonsde op verschillende fora ook geruchten over bemande testritten bij de achtbaan en werden rookeffecten en testen met de belichting gemeld. Het park is ook gestart met het aanwerven van personeel, waarbij het nieuwe hotel expliciet genoemd wordt.

Op het Franse pretparkforum coastersworld.fr lekte interne communicatie over een op til zijnde preview avond. In een brief nodigt parkdirecteur Robert Löffelhardt het voltijds personeel uit om de nieuwe zone te komen uittesten op 7 september vanaf 18u30. Het park neemt verregaande maatregelen om op deze avond geen beelden te laten lekken. Camera's en telefoons moeten voor het betreden van de zone afgegeven worden en het park wijst op arbeidsrechtelijke gevolgen voor wie toch uit de biecht klapt. Zelfs schriftelijk mogen medewerkers geen zaken bespreken zolang het park zelf niet officieel over de nieuwigheid communiceert. Phantasialand is berucht in het in de kiem smoren van parknieuws dat buiten de wil van het park om naar buiten lekt. Op het Duitse forum voor fans van het park zelf werden berichten met beelden van de brief voorlopig zonder pardon gewist.

Lange Adem
Phantasialand werkt al sinds 2017 aan de nieuwe themawereld die - de beperkte oppervlakte van het park in acht genomen- groots is opgevat. De industriële steampunk-vormgeving maakt dat de uitbreiding mooi aansluit als fabrieksachterbuurt van het Berlijnse themagebied. De bouw van de themawereld die een spectaculaire achtbaan combineert met een hotel, een restaurant en verschillende verkooppuntjes duurt gevoelsmatig hemeltergend lang. Er komen dan ook weinig updates over het bouwproces: het park is bijzonder spaarzaam in zijn communicatie over het project en de werf is omzoomd met hoge muren en gebouwen goed afgeschermd van nieuwsgierige blikken. De informatie die wel binnenstroomt is te danken aan een leger doorwinterde fans die met fototoestel klaar staan telkens er een deur open gaat of er een decorstuk over de omheining overvliegt.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Rideonblog.com, phl_Insider // Bron: Coastersworld.fr, Themeparkmagic