Auteur: Indy Verhoeven - Gepubliceerd: 24 Aug 20, 18:55

Wie de afgelopen dagen een bezoek heeft gebracht aan Walibi Belgium zal waarschijnlijk opgemerkt hebben dat de populaire achtbaan Calamity Mine gesloten was. In eerste instantie verklaarde het park dat het om een technisch defect ging, maar nu blijkt dat er een decorstuk losgekomen is.

Volgens de Waalse krant La Dernière Heure is er op 13 augustus een stuk van het decor van de attractie op een trein gevallen. Het zou gaan om een bord met spijkers. Hierbij is één persoon gewond geraakt. Hij moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd. De politie is ook ter plaatse geweest om de feiten te constateren, maar kon dit niet volledig doen, omdat de operators de bloedvlekken van de gewonde persoon al hadden schoongemaakt, weliswaar uit goede bedoelingen.

Het park bevestigt dat er inderdaad een incident heeft plaatsgevonden en onderzoekt de oorzaak van het ongeval. "De oorzaken worden geanalyseerd, het onderzoek loopt. De attractie werd onmiddellijk na het incident gesloten en is sindsdien gesloten," zegt Justien Dewil, woordvoerster van het park aan La Dernière Heure. Het is nog niet bekend wanneer Calamity Mine opnieuw opent.

Tekst: © Indy Verhoeven - Pretparken.be // Foto: © Bob Van Dyck - Pretparken.be // Bron: La Dernière Heure