Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 9 Apr 20, 14:05
Share

Plopsa werkt een heel pakket aan maatregelen uit dat de verspreiding van het virus moet tegen gaan wanneer de parken terug zouden kunnen openen. Als het park groen licht krijgt zou het binnen twee weken kunnen openen met implementatie van het plan.

Nu steeds meer internationale events tot zelfs ver in de zomervakantie worden afgelast voelt ook Plopsa de bui hangen. In welke mate verschilt de volkstoeloop op internationale events of festivals immers wezenlijk van wat er zich afspeelt op een gemiddelde pretparkdag met gezellige bedrijvigheid. Anderzijds laat menig manager wellicht wat angstzweet bij het vooruitzicht ook de volledige zomeromzet te moeten mislopen. De pretparkgroep neemt daarom een schot voor de boeg met een uitgebreid pakket aan maatregelen dat er voor moet zorgen dat wanneer de groep straks haar parken mag openen, ze niet de twijfelachtige eer van zomerse corona-broeihaarden zouden toebedeeld krijgen. Uiteraard in de veronderstelling dat de overheid opening überhaupt toelaat.

Voor Plopsaland de Panne werden de maatregelen het meest concreet uitgedacht. Bezoekers die het park willen bezoeken zouden per gezin op temperatuur gecontroleerd worden. Het kustpark heeft ook ruimte genoeg om social distancing respecteren. Met een maximaal aantal van 4000 bezoekers herleidt het park de capaciteit van een drukke zomerdag tot één derde. Door een ochtendshift van 9 tot 15 uur te combineren met een avondshift van 16 tot 22 uur kan het park zo 8000 bezoekers per dag verwerken. Een voordeel is dat de wachttijd voor verschillende attracties in theorie zou afnemen. In wachtrijen, winkels en restaurants komen dan lijnen die de te houden afstand tot andere bezoekers moet aangeven. De capaciteit neemt echter af als operators na elke beurt de beugels moeten ontsmetten en als het park attracties op halve capaciteit wil laten draaien naar voorbeeld van Bobbejaanland, zal de wachttijd uiteindelijk wél gevoelig oplopen. CEO Steve Van den Kerkhof zou het volledige plan ook voorleggen aan enkele medische experts. Het valt af te wachten of het mediagenieke vertoon van dergelijke maatregelen ook door hen als effectief beoordeeld wordt en of de veiligheidsraad groen licht geeft voor een opening.

Tekst: © Jonas Claes – Pretparken. Be // Foto: ©  Plopsaland de Panne // Bron: HLN