Auteur: Bjorn Venken - Gepubliceerd: 9 Apr 20, 14:01
Share

Skyline Park, gelegen in zuiden van Duitsland, kondigde eerder vol trots de bouw van een Starflyer aan van maar liefst 142 meter hoog. Afgelopen week maakte het park ook de naam bekend van de attractie: Allgäuflieger.

Het park ging bij zijn Facebookvolgers te rade voor een naam voor de nieuwe attractie van dit jaar. De keuze is uiteindelijk gevallen op Allgäuflieger. Met Allgäu verwijst het park naar de regio waar het ligt: een bergachtig gebied in het zuiden van Duitsland. Met een hoogte van liefst 142 meter wordt het de hoogste Starflyer ter wereld en verslaat het de Orlando Starflyer, welke 137 meter hoog is en in 2018 opende. Bouwer van de attractie is het Oostenrijkse Funtime, welke ook de Starflyers in onder andere de Plopsaparken leverde.

Met de nieuwe attractie doet het park zijn naam verder eer aan en zal de skyline samen met reeds bestaande attracties als Sky Wheel, Sky Circle en Sky Shot alleen maar indrukwekkender worden. Met een hoogtebeperking van liefst 150 meter heeft het park een hoogterestrictie waar veel Europese parken alleen maar van kunnen dromen. Het park gaf reeds enkele jaren geleden aan deze hoogtebeperking optimaal te willen benutten door de hoogste achtbaan ter wereld te plaatsen. Een achtbaan werd het niet, maar een attractie van dit kaliber zal evengoed een wauw-gevoel oproepen bij de bezoekers. Het park verwacht de attractie in juni 2020 klaar te hebben.

Tekst: © Bjorn Venken - Pretparken.be // Foto's: © Skyline Park