Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 1 Apr 20, 14:05

Hoewel moederbedrijf Compagnie des Alpes zich genoodzaakt ziet tot besparingen en het opschuiven van de geplande investeringen, is Walibi nog steeds van plan de hoogste coaster van de Benelux volgend seizoen te openen. De communicatieafdeling van het park houdt wel een slag om de arm door te wijzen op het louter informatieve karakter van de oorspronkelijke fasering.

Walibi Belgium startte begin 2020 reeds met de bouw van een indrukwekkende megacoaster van de Zwitserse constructeur Intamin. Die zou - als alles volgens plan gaat - volgend seizoen moeten openen. De komst van het coronavirus bleek echter steeds verder strekkende gevolgen te hebben en sloeg ongemeen hard toe in de vrije tijds-sector. Stilaan werd duidelijk dat ook de parken hun seizoensstart zouden moeten uitstellen. Dat zorgt voor een hoop gemiste inkomsten, zeker wanneer het om meerdere parken gaat. Ook moederbedrijf Compagnie des Alpes zal dat voelen: naast Walibi Belgium zwaait het onder andere de plak in Walibi Holland, Walibi Rhône-Alpes en Parc Astérix, die dit jaar allemaal gevoelig later de deuren zullen kunnen openen. Het moederbedrijf schat dat haar omzet met 40% zal dalen en wil dat compenseren met een gerichte besparing. Het bedrijf sluit niet uit dat daarvoor geplande investeringen zullen worden herbekeken en eventueel worden uitgesteld.

Voorlopig blijft Walibi's megacoaster echter buiten schot: de coaster zou nog steeds volgend seizoen openen. Dat kan de communicatieafdeling van het park bevestigen. Tegelijkertijd houden zij ook een slag om de arm door te wijzen op het louter informatieve karakter van de fasering die gecommuniceerd werd bij de presentatie van Walibi's grote investeringsplan in 2017. Een herwerking van de Western-zone en het entreegebied werden wél al enkele keren opgeschoven zonder dat daar een globale pandemie voor nodig was. Meer informatie over Walibi vind je in onze parkgids. Een beknopt overzicht van enkele parken die voorlopig gesloten blijven door de corona-crisis vind je in ons overzichtsartikel.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Walibi Belgium, © Compagnie des Alpes // Bron: Walibi Belgium, Compagnie des Alpes