Auteur: Indy Verhoeven - Gepubliceerd: 31 Maa 20, 18:43
Share

Door de sluiting van de pretparken wegens het coronavirus moet Plopsa waarschijnlijk 225 medewerkers ontslaan. Het zou gaan om 175 seizoensmedewerkers van Plopsaland De Panne en 50 van Plopsa Coo. "We richten een sociaal bloedbad aan en dat willen we helemaal niet", zegt Plopsa CEO Steve Van den Kerkhof.

Op het einde van februari en in het begin van maart, dus net voor het begin van de coronacrisis in ons land, hebben de seizoensmedewerkers hun contract voor het komende seizoen ondertekend. Dit zijn enkel medewerkers van Plopsaland De Panne en Plopsa Coo, en niet van de andere Plopsaparken omdat zij het hele jaar door geopend zijn en dus geen seizoensarbeiders hebben. Door de coronacrisis blijven de pretparken nog voor onbepaalde tijd gesloten en is het personeel (seizoensmedewerkers inbegrepen) bijgevolg economisch werkloos. Voor de medewerkers die voor de coronacrisis al een vast contract hadden is dit geen probleem, want zij hebben recht op een economische werkloosheidsuitkering van 70% van hun normale loon.

Wat met seizoensmedewerkers?

Voor de seizoensmedewerkers ziet het er allemaal minder rooskleurig uit. Op de website van de RVA verscheen vorige week donderdag het bericht dat wie nog geen enkele dag gewerkt heeft sinds het onderteken van zijn arbeidscontract geen recht heeft op de uitkering. Voor de CEO betekent dit dat hij noodgedwongen de 225 seizoensmedewerkers moet ontslaan. Doet hij dat niet, dan kunnen deze mensen geen stempelgeld trekken en hebben ze helemaal geen inkomen.

Door deze zet van de RVA dreigt de heropstart van het nieuwe seizoen nog langer te duren. "Nu al mag je rekenen dat het zeven tot negen dagen duurt vooraleer we onze parken kunnen openen, maar als we plots 225 seizoensmedewerkers moeten zoeken, zal dat meer tijd vragen. Want wie zegt me dat de mensen die we nu hebben aangeworven na de coronamaatregelen nog willen terugkomen?"

Sociaal bloedbad

Het ergste vindt Van den Kerkhof dat Plopsa een sociaal bloedbad aanricht, zonder dat ze het zelf willen. Dit geldt namelijk ook voor vaste medewerkers die recent een contract getekend hebben. "Zo hebben wij begin dit jaar een paar contracten afgesloten met mensen die op 1 april vast in dienst zouden komen. Die hebben hun vorige job opgezegd en nu moeten we die wellicht ontslaan. Dit is onbegrijpelijk."

Tekst: © Indy Verhoeven - Pretparken.be // Foto: © Plopsa // Bron: hln.be, Focus WTV