Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 17 Maa 20, 19:42
Share

Movieland park krijgt dit seizoen drie nieuwe attracties met Marssaus. Het park ruilt ook een thrillride in voor een show en neemt afscheid van een achtbaan en een ontspoorde monorail.

Het Italiaanse Movieland park bij het Gardameer breidt dit jaar in één klap uit met drie attracties. Het park koos net als het Franse Futuroscope voor een ruimte-thematiek rond onze buurplaneet. Wanneer we naar de concrete invulling van die attracties kijken, valt dat ruimtevaart-thema in de praktijk al een pak minder spectaculair uit. De Italianen kiezen met een vrije-val-toren, botsauto’s en een simulator niet meteen voor attractietypes die tot de verbeelding spreken.

Maar Movieland zou Movieland niet zijn als ze daar niet creatief mee aan de slag zouden gaan. De botsauto’s werden dan ook opgewaardeerd tot 'Space rangers', waarbij een interactieve lasergame aan het botsplezier wordt toegevoegd. Ook ‘Space Mission Orbit’ is de leukere variant uit de torencatalogus van de Amerikaanse fabrikant S&S. Movieland kiest voor de Combo Tower die een opwaartse lancering combineert met een neerwaartse lancering.  Je suist dus sneller naar beneden dan in vrije val, wat heel wat extra kriebels oplevert.

Simulator

Waar in elk ander park de simulator de minst interessante toevoeging zou zijn, kan dat voor Movieland park wel eens anders uitpakken. Hun simulatie met onderzeeër U-571 is ronduit legendarisch en zelfs een 5D-attractie verwordt er tot een bloedstollende ervaring. In ‘Space Mission Mars’ maken bezoekers – niet geheel tegen de verwachting – een reis naar Mars. Interessant is dat je deze attractie op verschillende moeilijkheidsniveaus zal kunnen beleven. Het park belooft ook een cinematografische soundtrack, special effects en ‘onverwachte klassiekers’. Nee, wij hebben zelf ook geen idee wat we ons bij dat laatste moeten voorstellen.

Verloren Zielen & Medusa

Movieland park mag dan wel 3 attracties bijkrijgen, er gaat ook aardig wat weg. De Monorail die vorig seizoen jammerlijk crashte wordt verwijderd uit het park. Met Brontojet verdwijnt een coaster van de onder achtbaanfans geliefde constructeur Schwarzkopf. De derde ziel die verloren gaat is wellicht de meest betreurenswaardige: het park neemt ook afscheid van thrillride ‘Tomb Raider Machine’. Het ging om een zeer mooi uitgwerkte Backflash van het Italiaanse Zamperla, een soort topspin. Een van de redenen dat de uitwerking zo goed was waren de vijf verschillende ritprogramma’s in combinatie met een epische collectie fonteinen die soms ongenadig hard raak schoten.

De setting voor de attractie wordt dit seizoen gerecycleerd voor een show rond Medusa,  een van drie zusters die voortkwamen uit het samensmelten van zeegod Phorcys met zeegodin Ceto. De zusters zijn monsters met slangen als haar en een blik die doet verstenen. Medusa is de enige sterfelijke van de drie en wordt uiteindelijk onthoofd door de held Perseus. Er is ook een variant waarin zij uit jaloezie over haar schoonheid door de godin Athene wordt getransformeerd tot het monster met de slangen en steenkoude blik.  Volgens het park krijgen we een epische show met speciale effecten die goden en mensen dichter bij elkaar brengen dan ooit tevoren.

Het park opent al deze nieuwe zaken pas op 1 mei. Openingsdagen eerder op het seizoen zijn opgeschort in verband met het corona-virus. Meer informatie over Movieland Park vind je in onze Parkgids.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Movieland Park // Bron: Movieland Park