Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 20 Maa 20, 21:24
Share


Walygator moet het dit jaar stellen met een nieuwe directeur en een vernieuwde parkshow. Ondanks stijgende bezoekersaantallen wordt een geplande indoorzone met attracties uitgesteld tot het volgend seizoen.

Het Franse Walygator Parc bij Metz houdt de nieuwigheden voor komend seizoen relatief beperkt. Het park krijgt een nieuwe directeur en een vernieuwde parkshow. De vorige directeur, Materne Heiligenstein, gaf sinds 2017 leiding aan het park, maar verruilde afgelopen december zijn functie voor een rol in de verdere ontwikkeling van twee andere toeristische attracties. Met opvolger Laurent Muller komt er een oudgediende op de directiezetel terecht. De nieuwe directeur werkte van 1999 tot 2006 voor het park toen het nog bekend stond als Walibi Schtroumpf en Walibi Lorraine. In die periode was de man actief op de afdelingen marketing en verkoop.

Het park krijgt wél een nieuwe show. Sinds 2016 werd deze bijna elk jaar verzorgd door Tim Silver. Deze goochelaar kwam zo goed als elk seizoen met een nieuwe voorstelling op de proppen. Daarbij valt op dat de show van Walygator niet moet onderdoen voor die van grote jongens als Phantasialand, Europa-Park of Port Aventura. Gezien Tim ook in 2020 komt opdraven zal de kwaliteit ervan toch minstens vergelijkbaar blijven.

Pech voor Peter Pan

De opening van een nieuwe indoorzone die normaal voor dit seizoen gepland was, wordt een jaar uitgesteld. Achter de schermen wordt al langer gedacht aan een indoor zone. Die wil het park realiseren in een voormalig theater dat tussen de houten achtbaan Anaconda en het schommelschip ligt. Qua oppervlakte komt de hal met 2700 vierkante meter overeen met Majaland in Plopsaland de Panne minus de overdekte gaanderij aan diens parkingang. Thematisch denkt men in de richting van Peter Pan, wat ook perfect zou aansluiten bij het piratenthema dat er net buiten de hal zou moeten zijn. Moederbedrijf Aspro vroeg nog om enkele aanpassingen voor het project groen licht kon krijgen, fans gaan ervan uit dat daarbij dat de kwaliteitseisen eerder verhoogd dan verlaagd werden. Walygator wil met de indoor zone namelijk even goed en liefst beter doen dan de concurrentie.

Vooruitgang

Het park deed het afgelopen jaren nochtans relatief goed. De bezoekerscijfers groeiden afgelopen jaar met 7% tot 299 600 bezoekers. Tussen 2016 en 2019 kreeg het park volgens moederbedrijf Aspro Parcs zelf 20% meer bezoekers over de vloer. Bij deze stijgende trend moet wel een kanttekening gemaakt worden. Walygator werd ooit ontworpen met het oog op 20 000 dagelijkse bezoekers wat zich had moeten vertalen naar een jaarlijks bezoekersaantal van 1,2 miljoen. In zijn 30-jarige geschiedenis steeg het seizoenscijfer slechts één keer boven de 700 000 uit. Andere franse parken van dergelijke omvang doen het ook beduidend beter. Nigloland klokte afgelopen seizoen af op 635 000 terwijl Le Pal kon rekenen op 620 000 bezoekers, zelfs het kleinere Walibi Rhône-Alpes kon meer dan 500 000 gasten overtuigen.

Walygator parc opent dit jaar de deuren net als vele andere parken later dan gepland. Voorlopig staat de seizoensaftrap gepland voor 2 mei.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Pretparken.be // Bron: Walygazette