Auteur: Indy Verhoeven - Gepubliceerd: 9 Maa 20, 18:07
Share

 

Het Poolse pretpark Energylandia opent dit jaar nog een tweede achtbaan. Eerder werd er al bekend gemaakt dat het park dit jaar een nieuwe achtbaan zal openen: Abyssus, een Shockwave van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Nu komt daar dus nog een extra achtbaan bij, opnieuw een achtbaan van Vekoma.

Met een foto op Instagram heeft Vekoma bekend gemaakt dat het dit jaar naast Abyssus, ook nog een andere achtbaan levert aan het Poolse park. Het zou gaan om een kloon van Saven uit Fårup Sommerland, een family boomerang met een lengte van 238 meter en een topsnelheid van 60 kilometer per uur. De keuze voor een family boomerang is opmerkelijk, aangezien het park reeds een family boomerang in zijn collectie heeft: Boomerang. De onderdelen zijn klaar voor transport en men verwacht om over enkele weken van start te kunnen gaan met de bouw van deze achtbaan. Als alles goed gaat, zou deze achtbaan in de lente van dit jaar moeten openen. Over de naam van deze achtbaan is voorlopig nog niets bekend.

Nieuw themagebied

Deze nieuwe achtbaan maakt onderdeel uit van een nieuw themagebied Aqualantis. De naam Aqualantis verwijst naar de verzonken stad Atlantis uit de Griekse mythologie. Naast deze twee achtbanen komt in dit nieuwe themagebied nog een Disk’O coaster, een waterattractie, een boottocht, een duikshow, een souvenirshop en een restaurant. Het Nederlandse bedrijf JoraVision staat in voor de thematisatie van het gebied. Aqualantis wordt het vijfde themagebied van Energylandia en komt te liggen naast de Dragon Zone, waar de spectaculaire hybride achtbaan Zadra staat.

Veel achtbanen

Deze familieachtbaan zal de achtste achtbaan van de Nederlandse fabrikant Vekoma in het park worden. Over Abyssus, de zevende achtbaan van Vekoma in het park, zegt Vekoma trouwens ook dat het een meesterwerk zal worden. Wanneer deze twee achtbanen openen, zal het park maar liefst 17 operationele achtbanen bezitten, het grootste aantal in Europa. Het park met de grootste collectie achtbanen ter wereld is op dit moment Six Flags Magic Mountain. Dit park heeft op dit moment 19 achtbanen in werking. Dat Energylandia zoveel achtbanen bezit is zeer opmerkelijk, zeker als je weet dat het park pas in 2014 de deuren opende.

 

Tekst: © Indy Verhoeven - Pretparken.be // Foto's: ©Energylandia // Bronnen: Instagram, rcdb.com