Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 5 Maa 20, 11:41
Share

De Lijn zal niet meer halt houden aan de entree van Bobbejaanland. Het park verliest zo zijn rechtstreekse verbinding met het station van Herentals. Vijf jaar geleden werd de busdienst al een eerste keer ingeperkt. 

Tot voor kort konden bezoekers die Bobbejaanland met het openbaar vervoer wilden bereiken nog gebruik maken van een bus die tussen het station van Herentals en het attractiepark pendelde. Deze verbinding valt echter weg. Saillant detail is dat de gemeente niet al te lang geleden had geïnvesteerd in een vernieuwing van de haltes. Wanneer die haltes niet meer worden bediend lijkt die investering een maat voor niks. Ook Bobbejaanland begrijpt de beslissing niet. Volgens het park werd er de laatste jaren eerder meer dan minder gebruik gemaakt van de busdienst. Het park bij Lichtaart heeft de reizigerscijfers opgevraagd bij De Lijn.

Onderaannemer Duur

De Lijn geeft aan dat het voor deze lijn met een onderaannemer werkte en suggereert dat Bobbejaanland daar ook rechtstreeks mee zou kunnen onderhandelen. De burgemeester schat dat de prijs dan wel tot acht keer hoger kan liggen. De offertes voor zo'n alternatief die Bobbejaanland tot hiertoe kon inkijken bevestigen dat: CEO Yves Peters noemde de bedragen 'exuberant hoog'.

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat de lijn aan de busbediening van het park raakt. Voorheen waren zowel Leuven als Turnhout rechstreeks met het park verbonden door lijn 305. Sinds 2015 werd de kleine omweg vanaf de Herentalsesteenweg naar het park geschrapt. Als vervanging kwam toen lijn 215 uit de bus: een pendel tussen het station en het park die de openingstijden van het park volgde. Het is deze lijn die nu zou verdwijnen. Lijn 305 stopt wel nog steeds aan de Herentalsesteenweg, maar wie daar afstapt moet nog een kleine kilometer wandelen over paden die vooral afgestemd zijn op fietsers. Wie van Turnhout komt moet zelfs de drukke Herentalsebaan oversteken. Een gevaarlijke onderneming voor wie met kind en buggy op stap is.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto: © Pretparken.be  // Bron: vrtnws, Gazet van Antwerpen