Auteur: Bert Van Staeyen - Gepubliceerd: 24 Feb 20, 19:13
Share

In 2020 pakt Schwaben Park weer groots uit. In de zomer opent het Duitse park zijn grootste investering tot nu toe: Hummel Brummel, een bijzondere hangende achtbaan waarbij je zelf je snelheid kunt bepalen. Daarnaast is er opnieuw een show waarin apen de hoofdrol spelen, maar deze keer in elektronische variant.

Schwaben Park weet van geen ophouden de laatste jaren. Het kleine dier- en attractiepark uit Kaisersbach, in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, opende in 2018 nog de wereldprimeur Wilde Hilde en vorig jaar de overdekte boottocht Azura. Dit jaar schakelt het park nog een versnelling hoger. De familie Hudelmaier, de eigenaars van Schwaben Park, bestelden een attractie van het type Wie-Flyer bij de Duitse fabrikant Wiegand, bekend van zijn rodelbanen en alpine coasters.

Bij deze attractie gaat het om een soort omgekeerde Bobkart-achtbaan: net als bij dit type (zoals Maximus' Blitz Bahn in Toverland of Bob Kart in Schwaben Park zelf) gaat het om een elektrisch aangedreven attractie waarbij je zelf je snelheid kunt bepalen, maar nu hangen de gondels onder het spoor in plaats van in een goot te rijden. Twee personen zitten naast elkaar en kunnen door het bedienen van een hendel snelheden tot 30 kilometer per uur behalen. De attractie, met een tracklengte van 500 meter, wordt vlakbij de achtbanen Wilde Hilde en Force One geplaatst.

Na het succes van Wilde Hilde, werd opnieuw voor een rijmende naam gekozen: Hummel Brummel. Geen kippen als mascotte voor de attractie deze keer, maar wel een schattig bijtje. Opnieuw doet Schwaben Park een beroep op de Duitse firma IMAscore om een soundtrack voor de attractie te componeren. Benieuwd of we in navolging van het kippengekakel op de tonen van 'Popcorn' nu een zoemende interpretatie van een andere bekende hit mogen verwachten... Hummel Brummel opent later dit seizoen, in de zomer.

Daarnaast presenteert Schwaben Park vanaf dit voorjaar ook een nieuwe show. "Der Dschungel sucht das Megatalent" wordt een voorstelling voor de hele familie waarin chimpansee Kenny en aapje Henry de hoofdrol spelen. Nee, Schwaben Park heeft niet plots besloten om de protesten van dierenrechtenorganisaties alsnog naast zich neer te leggen en hun controversiële chimpanseeshow terug te brengen. Deze keer gaat het om een elektronisch theater, waarin de meest getalenteerde onder de junglebewoners wordt gezocht. Het theater naast het papegaaienverbliijf wordt momenteel in gereedheid gebracht om de nieuwe automatische show te huisvesten.

Meer informatie over Schwaben Park? Check onze parkgids

Tekst: © Bert Van Staeyen - Pretparken.be // Foto's: © Schwaben Park, © Wiegand