Auteur: Bert Van Staeyen - Gepubliceerd: 24 Dec 19, 08:33
Share

Het indoorpretpark Comics Station wordt overgenomen door de Plopsa-groep. Het pretpark rond Belgische stripfiguren in het Antwerpse Centraal Station verkeerde al een tijdje in slechte papieren. Vanaf de paasvakantie zal het park onder een nieuwe naam en met een aantal nieuwe figuren opnieuw geopend worden.

Comics Station opende de deuren in 2017. Het park werd opgezet rond 6 bekende Belgische stripreeksen: Suske en Wiske, Jommeke, Urbanus, Lucky Luke, de Smurfen en de Kiekeboes. Het park bevatte interactieve spelletjes, maar ook een aantal klassiekere pretparkattracties zoals een vrijevaltoren, botsauto's of een funhouse. Ook kon het park uitpakken met de hoogste indoorglijbaan ter wereld.

Toch bleven de gewenste bezoekersaantallen uit en kwam Comics Station onlangs in zwaar weer terecht. De afgelopen weken bleven de deuren van het pretpark gesloten. Met de overname door Plopsa lijkt het park gered te zijn. Standaard Uitgeverij, één van de huidige aandeelhouders, heeft met Plopsa een overeenkomst gesloten voor het gebruik van de stripfiguren.

Plopsa zal echter niet alle huidige stripthema's laten bestaan en zal ook eigen Studio 100-figuren toevoegen aan het park. Zo zal er alvast een dagelijkse Bumba-show op het programma staan. In totaal zal er de komende jaren zo'n 5 miljoen euro geïnvesteerd worden om het park terug op de rails te krijgen. Naast de investeringen wordt ook gewerkt aan een efficiëntere kostenstructuur. Het park zal, onder een nieuwe naam, opnieuw geopend zijn vanaf de paasvakantie.

Tekst: © Bert Van Staeyen - Pretparken.be // Foto's: © Pretparken.be