Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 17 Dec 19, 23:52
Share

Rainbow Magicland bij Rome neemt volgend seizoen afscheid van de rainbow in haar naam omdat de licentie met de gelijknamige Italiaanse animatiestudio verloopt. De verlopen licentie vereist ook aanpassingen aan park en merchandise.

Het Italiaanse Rainbow Magicland in Valmontone bij Rome gaat vanaf volgend seizoen als Magicland door het leven. Het park verliest zijn licentie voor het gebruik van de IP van de Italiaanse animatiestudio Rainbow. Figuurtjes en gebouwen uit de succesvolle winx-serie over het wel en wee van enkele studentes aan de elfenschool moeten bijgevolg plaats ruimen. Het kasteel van Alfea uit de elfenreeks wordt deze winter omgebouwd tot een Cosmo Academy. De Italianen voorzien er een groot planetarium. Ook Darkride Pianetta di Winx krijgt noodzakelijkerwijze een restyling. Verder sleutelt het park aan de interactieve darkride Huntik. Het park behoudt wel zijn kattenmascotte met regenboogstaart.

Magicland sleutelde recent nog aan zijn eigenaarsconstructie nadat het park in slechte papieren was verzeild. De doorstart voorzag meteen een herwaardering van een oude kinderzone. Voor volgend seizoen smijt het park zijn abonnementen in voorverkoop weg met fikse kortingen. Van de zilveren formule gaat €20 af, terwijl de gouden formule met €30 wordt afgeprijsd. In merchandise en entertainment zullen de Italianen ook nog wat moeten wegsmijten: die werden immers allemaal ontworpen voor een park mét regenboog.

Tekst: © Jonas Claes – Pretparken.be // Foto’s: © Rainbow Magicland // Bron: Romatoday, Parksmania