Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 3 Dec 19, 09:18
Share

Tayto park heeft onlangs een bijgeschaafde versie ingediend van haar plannen om uit te breiden met twee nieuwe coasters. Eerdere plannen stuitten op protest van buurtbewoners, waardoor het park zijn plannen moest herzien.

Het Ierse Tayto Park bij Curraha diende onlangs nieuwe plannen in voor de bouw van haar twee nieuwe coasters. Het park gaat de gewraakte geluidsoverlast te lijf met geluiddempende decorelementen en een 6 meter hoge geluidsmuur die de noordzijde afschermt. De muur is opgedeeld in een onderste deel van 3 meter dat afwisselend bestaat uit een berm of een betonnen muur van 3 meter en een bovenste deel dat bestaat uit een akoestisch scherm van nog eens 3 meter.

De uitbreiding wordt nog steeds via 2 voetgangersbruggen over de plaatselijke rivier aan het huidige park gekoppeld. Verder blijft er sprake van 2 nieuwe coasters met een gezamenlijke lengte van 986 meter en een maximale hoogte van 31 meter. Tayto Park combineert net als het Duitse Tripsdrill twee achtbaantypes van de Nederlandse constructeur Vekoma: het gaat om een Suspended Trhill coaster en een family-boomerang zoals Raïk in Phantasialand. Stations nemen telkens ongeveer 170 vierkante meter in beslag. Er komen eveneens enkele souvenirshops en een toiletblok. In totaal wordt er met een oppervlakte van 4,53 hectare gewerkt. Een luxe die niet alle parken zich kunnen permitteren.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Tayto Park, © Vekoma // Bron: Meath planning application