Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 27 Nov 19, 01:23
Share

Na het overlijden van haar laatste twee tijgers heeft Bellewaerde op dit moment geen tijgers meer in zijn park zitten. Het park is nu op zoek naar vier nieuwe tijgers om de verblijven opnieuw te bevolken. 

Pret- en dierenpark Bellewaerde bij Ieper nam onlangs afscheid van zijn laatste twee tijgers. De zusjes Kiara en Mira werden geëuthanaseerd; Een onderzoek van de dieren wees op enkele chronische problemen die moeilijk op te lossen waren. Ze hadden een combinatie van nierproblemen, een lekkende hartklep, hernia in de nek, verschillende tumoren en artrose in de knieën. De grote katten werden 18 jaar oud, wat gemiddeld genomen de maximale leeftijd is die de dieren in gevangenschap bereiken. De tijgers maakten deel uit van een vierling die in 2001 geboren werd in het park. Zus Kenza en broer Zimba gingen al ter ziele in 2017: zij vertoonden toen neurologische symptomen die niet meer konden worden verholpen.

Bellewaerde laat bezoekers als jaren kennis maken met grote katachtigen aan boord van een treintje. De Bengal Express rijdt dwars door het verblijf van de leeuwen en van de tijgers, zodat bezoekers ze van dichtbij kunnen observeren. Het park heeft nu contact met de Europese Associatie voor Aquaria en Zoo's om aanspraak te maken op nieuwe tijgers. De huidige accomodatie is geschikt voor zeven dieren dus het management hoopt minstens vier nieuwe dieren te mogen ontvangen. Er is een voorkeur voor Siberische of Summatraanse tijgers. Van de overleden exemplaren vermoedt men dat het Bengaalse tijgers waren. Bellewaerde start zijn seizoen op 4 april. Het is afwachten of er tegen dan al nieuwe tijgers naar het park kunnen worden gebracht. Het park opent dat seizoen ook een nieuwe achtbaan.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be  // Foto: © Bellewaerde Park // Bron: Bellewaerde, Het Nieuwsblad