Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 26 Nov 19, 23:01

Walibi Belgium schuift de vernieuwing van de inkom en haar western-zone die beiden gepland waren voor 2020 op de lange baan. Het project wordt later uitgevoerd en men focust nu eerst op de nieuwe coaster in 2021. Afgezien van een lichte afwijking in de tijd zou er aan de essentie van de rest van het investeringsplan niet geraakt worden. 

Walibi Belgium zou oorspronkelijk komend seizoen twee zones tegelijkertijd aanpakken. Het westerngedeelte zou een Twist'n'Splash-attractie krijgen van de Duitse fabrikant Mack Rides, een attractietype dat goed omschreven kan worden als het spreekwoordelijke kind van een klassieke theekopmolen en een Splash battle zoals Banana Battle in Bobbejaanland of Wicky the Battle in Plopsaland. De attractie zou volgens concepttekeningen worden afgewerkt met verschillende geisers en een hele andere dynamiek geven aan het parkdeel.

Een herwerking van het inkomgebied, waarbij de ticketcontrole verder in het park werd geduwd en het huidige binnenplein met de toegang tot aqualibi publiek toegangkelijk zou worden gaat eveneens op de lange baan. Volgens het management heeft dat te maken met onzekerheid of ze de werken wel voor de paasvakantie zou kunnen afronden. Een ietwat bizarre redenering: gezien de periode tussen Halloweenseizoen en de start  van het nieuwe seizoen ook in de komende jaren niet bijzonder veel groter zal worden. Dit jaar had het park weinig verwonderlijk exact hetzelfde probleem met de inkomzone. Volgens het oorspronkelijk plan moest de herwerking dit zeizoen al uitgevoerd zijn.

Investeringsplan

De essentie van het investeringsplan dat in 2017 werd aangekondigd blijft nog wel overeind: na een investering van 100 miljoen euro moet 75% van het park vernieuwd zijn. Twee delen van het investeringsplan werden al gerealiseerd: vorig jaar opende Exotic World met Tiki Waka, dit jaar opende het park Fun World en Karma World met Popcorn Revenge en Fun Pilot. Op de planning staat nog een herwerking van de westernzone, een vernieuwing van het inkomgebied en herwaardering voor de zone die Weerwolf en Vampire huisvest. Ook de hoek met Flashback en Psyké Underground wordt herbekeken.

De grootste nieuwigheid blijft echter de specaculaire coaster van de Zwitserse constructeur Intamin die ook Goliath leverde voor zusterpark Walibi Holland. Deze coaster opent wel volgens plan in 2021 in een nieuwe Afrikaanse zone achteraan het park, waarbij een lap grond van 4,5 hectare bij het park getrokken wordt. Voor deze klus moet het park volgende lente al aan de slag en wordt een rechtreekse werftoegang ingericht die aansluit op de Boulevard de l'Europe. Saillant detail is dat Plopsaland onlangs met zijn geplande investeringen schoof zodat het eveneens in dat jaar een spectaculaire coaster zou openen. Het studio 100-park kruist dus over twee jaar expliciet de degens met de Waalse kangoeroe!

Tekst: © Jonas Claes // Foto's: © Walibi Belgium // Bron: RTBF, Pretparken.be