Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 22 Okt 19, 09:44
Share

Het Duitse Wild- & Freizeitpark Klotten bij Cochem (Duitsland) kan komend seizoen uitpakken met een nieuwe darkride. De nieuwigheid wordt volledig ontworpen door een van oorsprong Nederlandse bedrijf Lagotronics. De attractie zal deel uitmaken van een bestaand complex met een waterachtbaan en een achtbaan.

Freizeitpark Klotten is een lokaal familiepark dat in 2012 verraste met een spectaculaire watercoaster Zum Rittersturz. Nu broedt het park op een interactieve Dark Ride, genaamd ‘Kunibert's Abenteuer’. De attractie wordt vormgegeven als een spookachtig kasteel met een verhaal gebaseerd op ridder Kunibert. Ook watercoaster Zum Rittersturz en achtbaan Die Heise Fahrt zijn in dit thema bedacht. Kunibert is een figuur uit een bekende Duitse legende, die door zijn oude moeder (Frau Schute) op missie is gestuurd om te bewijzen dat hij net zo’n moedige ridder is dan zijn voorouders. Hij mag pas terugkeren wanneer zijn missie, vol gevaarlijke opdrachten, is volbracht. In het kasteel verzamelen Kunibert's voorouders inmiddels om zijn terugkomst te vieren met een groot bal. Er zouden liefst 64 geesten met de zaak bezig zijn. De interactieve spookattractie komt in een betonnen ruimte die al enige tijd zonder invullling aan de voet van de watercoaster genesteld was.

Interactieve lucifers
Tijdens de ride ontdekken de gasten het spookleven in het kasteel, door kaarsen aan te steken met een speciale interactieve lucifer, in zeven verschillende scenes. De mensen in het voertuig moeten als een team samenwerken om alle kaarsen aan het branden te krijgen. Als ze het voor elkaar krijgen om alle kaarsen aan te steken, worden ze getrakteerd op prachtige scènes met blacklight, geesten en mooie decoratie. Om het niet te gemakkelijk te maken blijven de kaarsen maar enkele seconden branden. In analogie met Symbolica eindigt ook het paleisbezoek in Klotten met een feestelijk balscène. Uiteraard vieren we hier de terugkomst van Kunibert en niet het diner van Koning Pardulfus.

Lagotronics Projects
De attractie wordt volledig ontworpen door Lagotronics Projects. Dit is een door een Duitse firma opgekocht Nederlands bedrijf dat onder andere gespecialiseerd is in interactieve technologie voor pretparkattracties. In België verzorgde Lagotronics de interactieve effecten bij splash battle Wicky the Battle in Plopsaland. In Klotten levert het bedrijf de complete attractie; van ontwerp, thematisering en storyline tot de decoratie en installatie. De nieuwe interactieve Dark Ride gaat open in april 2020. Het belooft een spannende, maar ook grappige Dark Ride experience te worden voor alle leeftijden!

Tekst: ©  Pretparken.be // Foto's: © Lagotronics, Siba Gasser // Bron: Lagotronics, Parkerlebnis