Auteur: Bert Van Staeyen - Gepubliceerd: 23 Apr 19, 05:58
Share

Fraispertuis City heeft er weer een knallende seizoensstart opzitten. Het Franse Westernpark besloot dit jaar haar piratenzone de nodige aandacht te geven. Het resultaat: een leuke familieattractie en een nieuwe mascotte: de piraat Jack.

Het Franse pretpark Fraispertuis City staat bijna volledig in het teken van het Wilde Westen. In 2009 werd de thematische diversiteit echter vergroot met de komst van de nieuwe splash battle Pirates Attack. Nu, 10 jaar later, krijgt dit zeeroversgebied weer de nodige aandacht door de komst van een nieuwe draaimolen met de naam L'île aux Pieuvres.

L'île aux Pieuvres

L'île aux Pieuvres, vrij vertaald als 'Octopus-eiland', is een Jet Ski-attractie van Zierer. Bij ons is dit model vooral gekend van de versie in Plopsaland De Panne, waar ze een plaatsje kreeg in de Mega Mindy-zone. Het principe is eenvoudig: de bezoekers nemen rechtopstaand plaats in één van de negen gondels van de attractie. Die gondels draaien rond in het water, waarbij met behulp van een stuur de rit wat spannender kan gemaakt worden. Door snel naar buiten te sturen, kun je een plotse middelpuntsvliedende kracht ervaren.

De attractie bevindt zich in dezelfde vijver als de Splash Battle. Daarom hebben de gondels geen klassiek jetski-uiterlijk gekregen, maar zijn ze – geheel passend in thema – aangekleed als tonnen die in bedwang worden gehouden door inktvissen. De overkapping van de wachtrij moet de komende tijd nog verder afgewerkt worden.

Piratenmascotte

Samen met de komst van de nieuwe attractie wordt de piratenzone nu ook eindelijk vertegenwoordigd in de line-up van de parkmascottes. Na cowboy Billy, die al meer dan 30 jaar het gezicht van het park is, en zijn vriendinnetje Dolly, die in 2013 het levenslicht zag, loopt nu ook piraat Jack rond in het park. Het figuur werd reeds 10 jaar geleden gecreëerd, maar had tot hiertoe een eerder bescheiden rol in reclamefolders of in de interactieve app Mission Fraispertuis City. Nu kunnen alle bezoekers met hem op de foto gaan of hem bewonderen tijdens Billy’s Show.

Toekomstmuziek

Ook in de toekomst blijft Fraispertuis City niet stilzitten. Er zijn nog steeds plannen om de oude darkride La Mine d’Or terug te brengen, nadat die in 2015 sloot voor de vernieuwing van het rotswerk rond de achtbaan La Grand Canyon en de vrijevaltoren Golden Driller. Voor deze vernieuwde darkride is het park in gesprek met ETF, bekend van het ritsysteem van Symbolica in de Efteling of Popcorn Revenge in Walibi Belgium. Ook een nieuwe achtbaan behoort volgens de directie zeker tot de opties.

Tekst: © Bert Van Staeyen - Pretparken.be // Foto's: © Fraispertuis City © // Bron: Fraispertuis City, Fraispfan.fr