Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 21 Apr 19, 08:42
Share

Walibi Sud-Ouest opent dit seizoen een nieuwe valtoren. Het was al een poos geleden dat het park het attractieaanbod nog eens uitbreidde met een attractie van enig aanzien.

Het Franse Walibi Sud-Ouest opent dit jaar een nieuwe valtoren. De toren wordt vijftig meter hoog en komt aan de achteraan het park te liggen in de buurt van de zeeleeuwshow. De combinatie van een lancering gevolgd door een vrije val wijst samen met de visual S&S als fabrikant aan. De naam voor de nieuwe attractie wordt ‘Dark Tower’. De nieuwigheid zou voor het einde van mei moeten opengaan. Afgezien van de visual maakt het park voorlopig nog bijzonder weinig reclame voor haar jongste telg in het attractiaanbod. Het park werkt met de attractie wel een lacune in het aanbod weg: de enige thrillride waarover het park voorheen beschikte was een schommelschip met de originele naam ‘Bateau pirate’.

La Petite Histoire

Het is al van 2012 geleden dat het Franse Walibi-park nog een nieuwe attractie toevoegde: toen kreeg het park enkele kinderattracties van fabrikant SBF Vista. Voor de laatste grote nieuwigheid moeten we zelfs terug tot 2006. Toen opende er een Splash Battle: vergelijkbaar met de Splash Battle uit Walibi Holland. Het park kwam toen in de handen van Compagnie des Alpes: die ook Walibi Belgium, Walibi Holland en Walibi Rhône-Alpes uitbaat. Walibi Sud-Ouest werd in 2015 verkocht aan de Spaanse Aspro-groep en betaalt sindsdien licenties voor het walibi-merk en de mascotte. Ook het Franse Walygator Parc was ooit een Walibi-park en kwam een jaar later eveneens in de handen van Aspro terecht. De nieuwe valtoren is dus de eerste grote investering die de Spanjaarden in het park realiseren. Naast de deur werd afgelopen jaren wel een nieuw waterpark uit de grond gestampt. Daarvoor had Aspro tussen de 12 en 15 miljoen vrij. Het seizoen van Walibi Sud-Ouest gaat komend weekend van start. Openingsuren en tarieven vind je terug in onze parkgids.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Walibi Sud Ouest // Bron: Walibi Sud Ouest, Wikipedia, Ladepeche.fr