Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 21 Apr 19, 08:39
Share

Särkänniemi krijgt dit seizoen een nieuwe torenattractie. Het park breidt op deze manier haar aanbod uit voor eenieder die graag op tijd en stond zijn adrenaline-niveaus aanvult.

Het Finse pretpark Särkänniemi opent dit jaar een nieuwe thrillride van de Italiaanse fabrikant Zamperla. De nieuwbakken torenattractie wordt ‘Boom’ gedoopt en zal lanceringen combineren met vrije val. Er is plaats voor zestien passagiers. De nieuwigheid komt slechts twee jaar na de vorige grote nieuwigheid van het park. Toen opende launch coaster Hype – de Finse tweelingbroer van Sky Scream in Holiday Park. Met een hoogte van 68 meter torent de nieuwigheid letterlijk ver boven de rest van het attractieaanbod uit. Hype moet het stellen met 45 meter, daarna volgt thrillride X met 30 meter. Sterattractie Tornado –een spectaculaire hangende inversie-achtbaan van fabrikant Intamin - overtuigt met ‘slechts’ 25 meter.

Reclamemolen

De reclamemolen voor Boom draait op volle toeren. Het park trapte af met enkele mysterieuze posts op sociale media en een teaser om duimen en vingers bij af te likken. In tweede instantie werd ook een karrevracht Instagram influencers opgevist die bijdragen aan een ronkende reclamecampagne. Er is tevens een reclamespot voor de attractie zelf. Opening is voorzien voor op 11 mei. Dan plant het park een feestelijke opening met verschillende Youtubers en optredens.

Snoeien om te groeien

In de schaduw van haar nieuwigheden laat het park ook oude attracties verdwijnen. Voor de opening van Hype in 2017 moest rondvaart Taikajoki zijn koffers pakken. Vorig jaar was dan weer het laatste seizoen voor Hurricane van de Nederlandse fabrikant Mondial. Deze attractie verliet na zijn 27e seizoen definitief het park. Ook bij concullega Linnanmäki gaan er de laatste jaren wat oude getrouwen tegen de vlakte. Dat park werkte rondritje ‘Kot Kot’, een funhouse, een thrillride én een oude watercoaster buiten in ruil voor een spectaculaire Launchcoaster Taiga.  

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Särkänniemi // Bron: Särkänniemi