Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 15 Apr 19, 12:55
Share

Fårup Sommerland heeft nog voor de start van zijn nieuwe seizoen al een nieuwe coaster aangkondigd voor 2020. Het park breidt uit met een familieachtbaan. Dit jaar voegt het park eveneens twee nieuwe attracties toe.

Het Deense Fårup Sommerland opent in 2020 een family boomerang coaster van fabrikant Vekoma. Drayton Manor opende al in 2011 een vergelijkbare baan, ook Raik uit Phantasialand is van dit type. De baan in Denemarken wordt 460 meter lang en 24,2 meter hoog. Het is volgens het park de eerste Deense coaster die zijn passagiers zowel voor- als achteruit laat bollen. Die beweging lijkt ook als inspiratie gediend te hebben voor het thema van de achtbaan. De baan krijgt de naam ‘Saven’ wat letterlijk vertaald ‘De zaag’ oplevert: een voorwerp dat zich bij gebruik eveneens voor- en achteruit beweegt. Met een minimumlengte van slechts 95 cm is de rit toch toegankelijk voor de hele familie.

Boskap

Het park heeft ook dit seizoen enkele nieuwigheden. De Denen vervingen hun oorspronkelijke Waveswinger door de nieuwe Nøddesvinget. De ironie wil dat die attractie naar analogie van de appelboom uit Nigloland werd vormgegeven als een gigantische eik, waarbij de stoeltjes eikels voorstellen. Motorbøllen, een nieuwe molen uit de stal van fabrikant 'Technical Park', werd eveneens vormgegeven met boomstammen en houtmotieven. Als het park zijn zaag volgend jaar vaak langs deze attractie's laat passeren zou dat wel eens tot boskap kunnen leiden.  Wie de brommers wil bereiden of zich van een rit op een eikel wil verzekeren, bezoekt het pretpark bij Blokhus dan misschien beter dit seizoen. Dat gaat overigens van start op 18 april. Openingsuren en tarieven vind je terug in onze parkgids.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto’s: © Fårup Sommerland // Bron: Fårup Sommerland