Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 15 Apr 19, 18:26
Share

De nieuwigheid voor 2019 brengt Nigloland terug naar zijn roots. Het park brengt enkele bestaande attracties onder in een 'paleis' waar ook de familiegeschiedenis uit de doeken wordt gedaan en plaats is voor een knabbel en een babbel. Het complex krijgt de naam 'Eden Palais'. 

Nigloland kan dit seizoen eindelijk zijn Eden Palais openen. De nieuwigheid was reeds lange tijd een hartenwens van de familie Gélisen die het Franse pretpark sinds zijn opening in 1978 uitbaat. De attractie brengt vier verschillende zaken samen in een prieel dat kan doorgaan als een lightversie van het carrouselpaleis van de Efteling. De bestaande paardenmolen Le Carrousel 1900 en kinderdraaimolen La route de l'Essence worden daarvoor gerecycleerd.

Nieuw is een museum rond de geschiedenis van de familie. Die heeft een rijk verleden in de rondtrekkende theatergezelschappen en het kermismilieu. Verschillende miniatuurversies van attracties die de familie in haar collectie heeft gehad zouden in het museum tentoongesteld worden en door middel van een druk op een knop tot leven kunnen komen. Tot slot maakt ook een tearoom deel uit van de geneugten die het paleis te bieden heeft. Oorspronkelijk was Eden Palais één van de twee geplande nieuwigheden voor vorig jaar, de opening moest uiteindelijk echter een jaar uitgesteld worden. Zzzabeilles, een draaimolen met bijtjes en watereffecten vergelijkbaar met Bloemenmolen uit de Plopsa-parken geraakte toen wel op tijd af.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Nigloland, Pretparken.be // Bron: Nigloland