Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 12 Apr 19, 19:53
Share

Le Pal had ondanks de hittegolf vorig jaar een topseizoen. Het Franse park presenteerde onlangs plannen voor een nieuw hotel, die dat succes beter moet helpen verzilveren. Dit jaar opent het park ook een nieuwe attractie.

Het Franse pret- en dierenpark Le Pal gaat zijn verblijfsmogelijkheden uitbreiden met een hotel. Het toekomstige hotel krijgt de naam ‘PAL Savana Réserve’ en moet openen in april 2021. De prijs voor een overnachting komt 25% lager te liggen dan de bestaande lodges en moet daardoor meer families aanspreken. De huidige 31 lodges zijn vrijwel volledig volgeboekt. In juli en augustus ligt de vraag naar overnachtingen zelfs twee tot drie keer zo hoog als wat het park momenteel aanbied. De grote vraag naar overnachtingen is volgens algemeen directeur Arnaud Bennet te wijten aan de uitbreiding van het parkaanbod. Jaarlijks wordt er daarin immers 20-30% van de omzet geïnvesteerd.

Afrika

Het Afrikaanse thema van de lodges is voorlopig ook de referentie voor het hotel. Dit verblijfsthema is dan ook een succesformule gebleken voor het Franse park. Voor het ontwerp werd aangeklopt bij architectenbureau La Fabrique d’architecture’. Zij moet met de decoratie en afwerking tot een stijl komen die typisch is voor Zuid-Afrikaanse hotels. Een uitzicht op een savanne met impala's, zebra’s én nijpaarden dragen daar vermoedelijk ook toe bij.
In totaal krijgt het hotel 60 familiesuites die telkens uit twee kamers bestaan, waarvan er een voor kinderen kan gebruikt worden. De kamers worden gespreid over drie verdiepingen en acht hoofdgebouwen die onderling verbonden zullen worden. Het bijhorende restaurant biedt 300 plaatsen, waarvan de helft op een terras voorzien is. Er komt ook een conferentiezaal voor 150 personen en een bar. Reserveringen zouden al mogelijk zijn vanaf het najaar van 2020.

Vernieuwen werkt

Le Pal sloot vorig seizoen af met een record bezoekersaantal van liefst 640 000 bezoekers: een stijging van 8% ten opzichte van 2017. Daarmee blijft het Franse park regionale marktleider, hoewel ook concullega Walibi-Rhône-Alpes op die positie aast. Le Pal kan de jongste jaren echter enkele indrukwekkende investeringen voorleggen. Twee jaar geleden opende het park een alligatorverblijf van 3000 vierkante meter met liefst 22 reptielen. Vorig jaar verraste het park met een stevige launchcoaster Yukon Quad in een nieuwe Canadese Zone. Het Franse park telde toen tien miljoen neer voor duizend meter achtbaanspoor met een topsnelheid van 90 km/u. Het ging daarbij om een hetzelfde model als Juvelen uit het Deense Djurs Sommerland.

Dit jaar vult het park die Canadese zone aan met een nieuw verblijf voor de wolven: ze krijgen een bos van meer dan een hectare waar vorig jaar reeds 2000 bomen voor werden aangeplant. Bezoekers kunnen de dieren bewonderen vanop een 250 meter lange loopbrug op een hoogte van 2,5 meter. De zone krijgt eveneens een nieuwe draaimolen met de naam ‘Les Ailes de Yukon’. Het gaat om een Windstarz: een relatief nieuw en bijgevolg vrij uniek attractietype van het Italiaanse Zamperla. De dichtst bijzijnde Windstarz in onze buurt is Mias Elfenflug in het Duitse Holiday Park. De Franse variant krijgt een meer robuust uiterlijk met houtmotieven en Canadese vlaggen. Le Pal opent op 13 april de deuren. Openingsuren en tarieven vind je in onze parkgids.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Le Pal, Pretparken.be, La Fabrique d’Architecture // Bron: Le Pal, Zoonaut.net, La Montagne, Wikipedia