Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 11 Apr 19, 14:05
Share

Plopsa investeert 25 miljoen in Holiday Park. De groep spreidt het bedrag over de komende vijf jaar. De investeringen moeten het huidige bezoekersaantal opkrikken tot een miljoen. Dat veronderstelt een stijging van bijna 60% ten opzichte van de huidige aantallen. 

Het Duitse Holiday Park bij Haßloch heeft zijn seizoen feestelijk afgetrapt. Tijden de officiële opening van het nieuwe indoorgebied kondigde de Plopsa-groep een investeringsplan van 25 miljoen euro aan voor het park. Dat omvat alle investeringen die voorlopig gepland zijn voor de komende vijf jaar. Vijf miljoen daarvan is voorzien voor een ombouw van de bestaande attractie Donnerfluss. Deze wildwaterbaan wordt komend winterseizoen overgoten met een dino-thema. In 2021 gaat er ook tien miljoen naar een uitbreiding van de Wickie-themazone. Het aangrenzende verkeerspark moet er wijken voor drie nieuwigheden: een splash battle van Duitse fabrikant Mack, een Disk'o Coaster van het Italiaanse Zamperla en een nieuwe waterspeelplaats.

Nieuw hotel

Het leeuwendeel van het bedrag gaat echter naar een nieuw parkhotel. Dat zou 80 kamers moeten tellen. Wanneer het hotel moet openen is voorlopig nog niet bekend gemaakt. Komend jaar opent in de Panne het eerste Plopsa-hotel. Dat heeft 117 kamers en kost ruim 20 miljoen. Wanneer het hotel bij de totale investeringssom word gerekend, blijft er na aftrek van de andere investeringen 'slechts' 10 miljoen voor over. Plannen rond een nieuw zwembad schitteren in die rekensom al helemaal door afwezigheid.

Niet ver van huis

Wie niet kan wachten op deze nieuwigheden moet zijn geduld gelukkig niet te hard op de proef stellen. De meeste van deze nieuwigheden kan je immers dichter bij huis ook vinden. Het hoofdpark in de Panne opende zijn Wickie land al in 2013. Voor een avontuurlijke waterattractie met dino's kunnen we al sinds 2015 in Coo terecht. Dit jaar krijgt ook de boomstambaan in de Panne een dino-thema. Enthousiastelingen die beginnen watertanden bij een nachtje Plopsahotel komen eveneens in de Panne aan hun trekken. Daar opent het Plopsahotel volgend jaar al. De aankondiging daarvoor vond wel al enkele jaren eerder plaats.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Plopsa, Pretparken.be // Bron: Plopsa, Holiday Park Update