Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 8 Apr 19, 13:53
Share

Phantasialand doopt haar abonnementsformule dit jaar om naar 'Phantasialand Club'. Tot spijt van sommige fans vallen enkele voordelen die traditiegetrouw hun opwachting maken bij het abonnement in de nieuwe formule weg.

Het Duitse Phantasialand bij Brühl vernieuwt dit jaar zijn abonnementsformules. De oude 'Erlebnispass' wordt ingeruild voor de 'Phantasialand Club'. Met de rebranding wil het park in de verf zetten dat het park meer is dan het attractiepark. De communicatieafdeling van het park spaart kosten noch moeite om ons dat uit te leggen: "In Phantasialand wordt je echt ondergedompeld in fascinerende werelden die met veel liefde voor detail gethematiseerd zijn. Daarbij werden kosten noch moeite gespaard. Dankzij onze twee themahotels Ling Bao en Matamba is Phantasialand bovendien geëvolueerd tot een meerdaagse bestemming. Met vrienden en familie kun je heerlijk tot rust komen in de exotische sferen van Azië of Afrika en in alle luxe een onvergetelijke korte vakantie beleven. Liefhebbers van lekker eten kunnen terecht in de talrijke restaurants van het park en van de hotels. Dan is er ook nog Fantissima, de succesvolste dinnershow van Duitsland, waarbij je kunt genieten van een overweldigende variété-show en een verfijnd viergangenmenu."

Phantasialand Club

Er zijn vier leeftijdsvarianten op de Club. Kinderen van vier tot en met elf betalen €85 voor een jaar. Zij worden elk bezoek verwend met een gratis ijsje, granita of warme chocomelk. Tieners van twaalf tot en met zeventien kunnen met een Teenager clubkaart tien keer binnen aan €99. Volwassenen betalen €195 voor een premium clubkaart met onbeperkte toegang, senioren zijn daarvoor €108 kwijt. Bij elk type - uitgezonderd senioren - horen ook drie voorsteekpassen per parkdag en eenmalig gratis toegang tot Liseberg, Europa-Park en Efteling. Premium clubleden krijgen daarbovenop 35% op overnachtingen, 20% op hotelrestaurants en 10% op parkrestaurants, snackpunten en hotelbars. Ze krijgen ook 20% op spabehandelingen en 30% op dinnershow Fantissima. Bij de clubkaart komt ook een reeks voordelen bij andere parken. In ons land is Bobbejaanland het enige noemenswaardige pretpark waar je met de clubkaart géén korting krijgt.

Bobbejaanland

In de vernieuwde Club-formule verdwijnt een korting van 50% op Movie Park Germany en Bobbejaanland. Andersom levert een abonnement op deze parken uit de Spaanse Parques Reunidos-groep dus ook geen voordeel meer op aan de kassa van Phantasialand. Bij de start van de abonnementverkoop  van deze parken werd dit voordeel nog wel vermeld. Voor sommige pretparkfans was de korting het overtuigende argument om het abonnement aan te schaffen. Tickets voor het Duitse park zijn immers een prijzige aangelegenheid.

Woordvoerster Peggy Verrelst meldt dat de samenwerking in onderling overleg beëindigd werd. De woordvoerster van het park bij Lichtaart begrijpt de teleurstelling, maar haalt aan dat er nog talrijke voordelen behouden blijven. De kleine lettertjes bij aankoop waarschuwen ook dat abonnementsvoordelen steeds onder voorbehoud van wijzigingen zijn. Phantasialand liet vragen over deze kwestie onbeantwoord.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Phantasialand, Tom Henrichs // Bron: Phantasialand, Bobbejaanland