Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 7 Apr 19, 20:26
Share

Bobbejaanland opent dit jaar zijn nieuwe themagebied ‘Land of Legends’. Voor het zover is moet er echter nog heel wat werk verzet worden. Met de start van het seizoen konden we zelf zien hoe ver de werken stonden en wat er al veranderd is.  

Land of Legends wordt een grote zone, gethematiseerd naar de vier elementen. De bestaande attracties Typhoon en Sledgehammer krijgen daarvoor een nieuw lucht- en aarde-kleedje. Water en vuur krijgen vorm in een nieuwe waterspeelplaats en een lanceercoaster met de naam ‘Fury’. De wegvoering van het park werd inmiddels aangepast: voortaan kan je de zweefmolen van het park langs de linkerzijde vlot passeren naar een toekomstig verdeelplein voor de vier elementen. Daarbij kom je halverwege Typhoon uit, waarna je voorlopig automatisch doorwandelt naar het nieuwe Panos-verkooppunt.

Wind

Typhoon onderging voor zijn nieuwe rol in Land of Legends al de verst gevorderde metamorfose. De baan kreeg een nieuwe lik verf en combineert nu luchtblauwe ondersteuningen met grijsblauwe rails. Ook het futuristische stationsgebouw werd aan de buitenzijde herwerkt tot iets wat beter kan doorgaan als een verweerde lucht-tempel.

Water

In het vierluik van de elementen is van water voorlopig het minste te zien. Straks vervangt een nieuwe waterspeeltuin er twee kinderattracties, maar voorlopig liggen de funderingen van de oude attracties nog quasi onaangeroerd op hun plaats.

Aarde
Sledgehammer is nu enkel te bereiken via een tijdelijk pad langs de rand van het park. De oude zig-zag-rij heeft er plaats gemaakt voor een betegelde wachtrijlus. Voorlopig betreed je die nog halverwege en wordt het linkerdeel nog als uitgang gebruikt. Bij de attractie zelf werden rotsmuurtjes tegen de voet van de ondersteuningen geplakt en ook het operatorhokje kreeg een combinatie van rots en houtwerk.

Vuur
Bij de nieuwe launchcoaster Fury staan al verschillende supports overeind. Op de werf is eveneens een spoor te zien met lanceersegment. De eerste decoratieve elementen zitten ook al op hun plaats. We zagen al een stukje van het geschubde lijf van de draak die straks het icoon moet worden van deze attractie. Wanneer Dreamcatcher zonder VR rijdt, heb je er een uitstekend overzicht op de opslagplaats voor de nog te plaatsen baandelen van de nieuwe coaster.

Bobbejaanland opent het nieuwe gebied in juni. Nu het park geopend is kan je natuurlijk ook zelf op fotojacht gaan. Openingsuren en tarieven vind je in onze parkgids. Je buit kan je net als vele anderen met ons delen op het forum!

Tekst: Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Pretparken.be