Auteur: Ignace Woinin - Gepubliceerd: 2 Apr 19, 13:48
Share

De kogel is door de kerk: bezoekers van Phantasialand kunnen zich dit jaar aan een nieuwe beleving verwachten. Of Rookburgh dit jaar zijn poorten opent is nog steeds gissen, maar gasten kunnen vanaf komende zomer de klassieke achtbaan 'Temple of the Nighthawk' met een VR-bril ontdekken.

Temple of the Nighthawk

De keuze om net deze achtbaan te kiezen voor een VR-project, mag geen verrassing genoemd worden. Het is een zeer lange indoorcoaster met een absoluut minimum aan thematisatie onderweg, waarover de fans van het anders zo gelikte Phantasialand al jaren klagen. Bovendien staat de achtbaan - die ondanks de 1174 meter tracklengte een topsnelheid van nog geen 50 km/u haalt - niet bekend als een erg spannend exemplaar. Een VR-bril kan van deze (althans bij de fans) impopulaire achtbaan een hele beleving maken. 

Crazy Bats

Het onderwerp van de film worden de 'Crazy Bats', figuurtjes uit de film 'Happy Family'. Deze film werd ontwikkeld met hulp van MackMedia, een dochterbedrijf van Mack Rides. De familie Mack is ook eigenaar van Europa-Park, dus het mag geen verrassing zijn dat de (nog voor de film in de zalen uitkwam) Happy Family-film al referenties had in Duitslands grootste pretpark. Zo was er een VR-ervaring over de film op Pegasus (hetzij niet dezelfde film als Phantasialand zal krijgen) en maken de figuren hun opwachting in het spookhuis van het park, Geisterschloss

Het is niet de eerste keer dat Phantasialand met een bekende IP werkt. onder de Temple of the Nighthawk/Crazy Bats vind je bijvoorbeeld Hollywood Tour, een darkride ingericht als een tour voorbij scenes van allerlei bekende films.

What about Rookburgh?

Onlangs ontdekten leden van ons forum dat er één dag van juni geen extra ride time op Taron en Raik is voor hotelgasten: 25 juni. Na verder onderzoek bleek ook dat alle hotels uitverkocht zijn voor deze dag. Daarom schreven we een speculerend artikel over een mogelijke opening van Rookburgh en F.L.Y. op deze dag, iets wat met gemengde reacties onthaald werd. Met de aankondiging van Crazy Bats voor deze zomer, lijkt het erop dat deze datum misschien eerder is gereserveerd voor een persvoorstelling voor Crazy Bats.

Meer ontdekken over dit populaire park? Bekijk zeker onze Parkgids!

Tekst: @ Ignace Woinin - Pretparken.be // Foto's: @ Phantasialand, André Bormans - Pretparken.be