Auteur: Sven Popelier - Gepubliceerd: 21 Maa 19, 18:00
Share

 

Disneyland Parijs krijgt samen met Disney's California Adventure een unieke Spider-Man attractie. Binnenkort zal de bekende superheld zijn eigen stekje krijgen in de Walt Disney Studios waar je samen met Peter Parker een unieke immersieve ervaring zal beleven. De attractie zal in één van de drie nieuwe gebieden van het tweede Disney park in Europa komen.

We wisten al dat Disneyland Parijs binnenkort een Marvel-zone zou ontwikkelen. Tot nu toe hadden we echter slechts weet van één enkele concrete attractie: de omvorming van Rock 'n' Rollercoaster naar een Iron-Man en Avengers coasters. Dit was één van de eerste onthullingen voor de toekomst van de Walt Disney Studios. Daarna leerden we dat ze maar liefst drie nieuwe themagebieden in de maak hebben: Star Wars, Frozen en Marvel. Voor die laatste werd vandaag weer een extra tipje van de sluier onthuld. In de plaats van de Armageddon - die dit jaar op 31 maart voorgoed zijn deuren sluit - verschijnt straks een nieuwe Spider Man Attractie. Dat de Armageddon attractie zou omgevormd worden tot een attractie rond Spider-Man was overigens een gerucht dat al enige tijd de ronde deed. Drie posters die door Disney gereleased werden bij de bekendmaking van de nieuwe themagebieden, gaven al aanleiding tot die denkpiste.

Spider-Man in Disney

Disney omschrijft de attractie als een "immersieve, interactieve ervaring waar bezoekers van alle leeftijden samen met de helden de actie kunnen beleven". In het bijhorende verhaal is er een sleutelrol weggelegd voor organisatie WEB. Dit staat voor "Worldwide Engineering Brigade" ofwel wereldwijde ingenieurs brigade. Deze organisatie laat je interageren met superhelden zoals dat nooit eerder kon. WEB's eerste project is het verbeteren van de Spider-Man-outfit met behulp van nieuwe superhelden technologie. Ook in de realiteit zal er nieuwe technologie nodig zijn om ervoor te zorgen dat je zelf het gevoel hebt over superkrachten te beschikken.
De attractie komt zowel in 'onze' Walt Disney Studios, als in het Amerikaanse Disney's Califoria Adventure. In het park aan de andere kant van de oceaan, zal de attractie komen in het voormalige gebouw van de 4D-show: It's Tough To Be A Bug. 

Spider-Man in de pretparkwereld

Het wordt echter niet de eerste Spider-Man attractie ter wereld. In het zonnige Orlando kan je in Universal's Islands of Adventure al sinds 1999 de welgeprezen dark ride vinden: "The Amazing Adventures of Spider-Man". Deze attractie is vergelijkbaar met de Ratatouille attractie in Disneyland Parijs maar staat bij vele fans hoog aangeschreven als nieuwe generatie dark ride ondanks zijn leeftijd. Later in 2004 opende diezelfde attractie in Universal Studios Japan. Er bestaat ook een Spider-Man achtbaan in Dubai: "Spider-Man Doc Ock's Revenge". Het gaat over een Mack Spinning Coaster zoals we Dwervelwind kennen in Toverland. Deze is te vinden in het pretpark IMG World of Adventure. 

De eerste meet 'n' greet met de figuur in een Disney park was overigens ook in de Walt Disney Studios. Ter gelegenheid van de attractie en Marvel in de parken, krijgt Spider-Man een nieuw pak. Die zal nu al te zien zijn tijdens Marvel Season of Super Heroes in Disneyland Parijs dat van start gaat op 23 maart en loopt tot 16 juni. 

Tekst: Sven Popelier - Pretparken.be / Bron: ©Disney Parks Blog / Foto: ©Disney