Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 21 Maa 19, 06:07
Share

Plopsa gaat de komende jaren sterk investeren in Plopsa Coo. Tussen 2020 en 2023 ondergaat het park het tweede deel van zijn renovatie. Daarbij zijn er verschillende nieuwigheden gepland en zou het park in oppervlakte kunnen groeien.

Fansite Plopsa Fans kon het Studio 100 park bij Stavelot als eerste betrappen op de amitieuze plannen. De uitbreiding staat in een nieuw masterplan van Plopsa Coo dat binnenkort voorgesteld wordt. Daarin wordt vanaf volgend jaar gestart met het tweede deel van de renovatie van het park. Uiteindelijk moet die tweede fase afgerond zijn in 2023. Over de concrete invulling ervan is nog niets bekend. Plopsa zou wel kiezen voor avontuurlijke nieuwe attractie-concepten eerder dan bestaande zaken te kopiëren. Mogelijk wordt er extra grond achter de Maya Splash en Halvar The Ride geannexeerd. De uitbreidingen zullen zo goed mogelijk in de omgeving geïntegreerd worden.

Meer bezoekers

Het afgelopen decennium opende het park drie grotere attracties: Mega Mindy Flyer (2010), Vicky the Ride (2011) en Dino Splash (2015). Plopsa Coo trekt jaarlijks afgerond 250.000 bezoekers. De investeringen moeten ervoor zorgen dat het aantal kan groeien. In het hoofdpark in de Panne wordt ondertussen geïnvesteerd in verblijfsaccomodaties, een renovatie van de Boomstammetjes en een nieuwe indoorzone. Bij de Boomstammetjes werd gek genoeg het thema van Dino Splash gekopiëerd terwijl meestal het origineel eerst verschijnt in het hoofdpark. Plopsa Coo opent de deuren vanaf zaterdag 6 april 2019. Tarieven en openingsuren kunnen geraadpleegd worden in onze parkgids. Wil je zelf ook nog wat kwijt over deze ontwikkeling? Leef je -beschaafd- uit op het forum.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Plopsa Coo // Bron: Plopsa Fans