Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 17 Maa 19, 10:08
Share

Jardin d'Acclimatation heeft er een uitstekend seizoen opzitten. Het park verwelkomde in 2018 zo'n 1,85 miljoen bezoekers na een grootschalige uitbreiding. De directie kijkt vol vertrouwen richting 2020. 

De goede resultaten zijn een serieuze opsteker voor het park bij Parijs. Jardin d’Acclimatation investeerde immers tientallen miljoenen in een uitgebreide renovatie. Daarbij was het park gedurende negen maanden zo goed als gesloten. De hamvraag was tweevoudig: Zou het oorspronkelijk publiek haar weg naar het park terugvinden en zou Frankrijk oudste park het in zijn mars hebben om zich op te werken tot de nationale top drie van pretparken? Ondanks een uitgestelde opening en een ongunstig jaareinde waarbij protesten de toegang blokkeerden is de balans verpletterend positief. De renovatie met nieuwe attracties als les Speeds Rocket, Les Side-Cars en le Kinétorium loodsten het Franse park naar niet minder dan 1,85 miljoen bezoekers!

Recordcijfers

Meerdere bezoekersrecords werden in dit glansseizoen doorbroken. Een ongeziene toestroom in de zomermaanden van liefst 500 000 bezoekers. Een recordweekend met 60 000 enthousiastelingen op 20 en 21 oktober ter gelegenheid van ‘Grand Matsuri’ waarvoor 500 Japanse Artiesten werden opgetrommeld. Het aantal dagen boven de 10 000 bezoekers was eveneens een record en klokte af op 33 dagen op 7 maanden, terwijl dat voorheen nog op 11 dagen lag. Sinds zijn heropening in juni verwelkomde het park gemiddeld 6000 bezoekers per dag.

Glunderende directie

Directeur Marc-Antoine Jamet is in de wolken: “Deze prestatie bevestigt de keuzes die we gemaakt hebben met onze partner Compagnie des Alpes: het steam-punk-thema dat onze huisontwerper Thiery Rétif uitkoos, het evenwicht tussen vernieuwen en behouden, gGelijktijdig de tuinen en het erfgoed restaureren en daar bovenop onze evenementen en eetgelegen uitbreiden. Onze vaste bezoekers verwachten authenticiteit, maar de vernieuwing gaf ons de kans om op het niveau van onze concurrenten te komen en ook een breder publiek aan te spreken. Afgezien van enkele uitdagingen, zijn we goed op weg om in 2020 een 2,5 miljoen bezoekers te trekken en zo bij de top 3 van Franse pretparken te horen."

Jardin d'Acclimatation is het hele jaar geopend, openingstijden en prijzen vind je sinds vorig jaar ook terug in onze parkgids.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto: © Pretparken.be // Bron: Jardin d'Acclimatation