Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 13 Maa 19, 13:38
Share

Gardaland heeft er een uitstekend seizoen opzitten, wat dit jaar gevierd wordt met een nieuw hotel en themazone. Bizarre knikkerachtbaan Sequoia Adventure heropent er met een nieuwe naam en een gewaagd kleurenschema.

Gelegen aan een toeristische trekpleister als het Gardameer, gaat het het Italiaanse Gardaland in Castelnuovo del Garda voor de wind. In vergelijking met 2017 realiseerde het park een groei van 17,2 procent, wat zou moeten uitkomen op meer dan drie miljoen bezoekers. Het park zag in 2017 haar bezoekersaantal nog wel met 10% dalen. Het is desalniettemin opmerkelijk dat na de toevoeging van een Pepa-Pig themazone de bezoekersaanwas drie keer zo groot is als na de toevoeging van dive coaster Oblivion. Met het nieuwe toverbos en toverhotel boort Gardaland dit seizoen dezelfde doelgroep aan, het herthematiseren van de aangrenzende coaster voelt daarbij aan als bijzaak.

Foresta incantata & Sequoia Magic Loop

Met 'Foresta Incantata' opent Gardaland een nieuwe doorloopattractie. In een betoverde mijn  zal je een tovenaar ontmoeten die je naar het magische bos stuurt. Daar smeedt de boze heks plannen om de bewoners te verstenen. Bezoekers moeten samen met de tovenaar van Gardaland afrekenen met het booswicht en zo haar snode plannen verijdelen. Het bos vervangt het in 2010 geopende Canyon Creek, dat op zijn beurt een kleinschalig rondritje verving. De mijn blijft dus behouden.

Ook nabijgelegen attractie ‘Sequoia Adventure’ krijgt een plaats in het nieuwe thema. Na twee jaar stilstand herrijst de achtbaan als een fabriek voor heksenbezems en toverstaffen. Volgens Gardaland activeer je door herhaaldelijk onaangenaam lang ondersteboven te hangen de magie van zowel bezem als toverstaf. Om dit verhaal kracht bij te zetten voorzien de Italianen de baan van een potsierlijk kleurenschema en een gigantische paarse hoed. Vermoedelijk zagen ze zelf in dat het geheel best onttoverend werkte en besloten ze daarom ook magie in de naam te smokkelen. De achtbaan heet voortaan ‘Sequoia Magic Loop’. Het curiosum kan zo alleszins wel weer enkele jaren langer afgevinkt worden door coasterfanaten.

Gardaland Magic Hotel

Gardaland opent op 31 maart eveneens een nieuw hotel met 128 themakamers dat netjes aansluit bij haar andere betoverende nieuwigheden. Dit ‘Gardaland Magic Hotel’ is volgens het park zelf ‘een betoverd rijk, waar liefhebbers van de magie verwelkomd zullen worden door tovenaars, pratende bomen en magische wezens’. De kamers krijgen drie thematische aankledingen mee waar de kitsch van afdruipt. Je kan kiezen voor een betoverde bossfeer, magische ijskristallen of de grote magiër. Het hotel kost je tussen de 200 en 300 euro per ‘magische’ nacht, ontbijt en parktoegang is daar niet bij inbegrepen. De twee bestaande hotels hadden vorig jaar een bezettingsgraad van liefst 85%. Bijna 60% van die boekingen komt van de Italianen zelf.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Gardaland, Pretparken.be // Bron: Gardaland