Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 9 Maa 19, 10:46
Share

In 2019 viert Walibi Rhônes-Alpes zijn 40-jarig bestaan met een stevige coaster. De baan wordt verpakt in een occult voodoo-thema en zal ‘Mystic’ heten. De nieuwigheid moet het park helpen om marktleider te worden in de regio Auvergne-Rhône-Alpes.  

In december 2017 konden we het Zuid Franse Walibi-park al betrappen op een indrukwekkende aankoop. De parkdirecteur tekende toen op de attractiebeurs net niet stiekem genoeg een overeenkomst met fabrikant Gerstlauer. Inmiddels is er ook een thema en een naam voor de nieuwigheid. De coaster zal Mystic heten en krijgt een voodoo-thema zoals te zien in onderstaande concepten.

Mystic bereikt een maximale snelheid van 85km/u en neemt zijn passagiers mee langs een 575 meter lang parcours. Het hoogste punt van de rit ligt op 31 meter en wordt bereikt met een verticale lift. De échte uitsmijter van de baan wordt echter een twisted halfpipe, waarbij bezoekers ook een stuk terug achteruit bollen. Het themagebied krijgt ook een molen met heksenketels en een restaurant met de naam ‘Chez Marie Laveau’. De ketels zijn vanaf 13 april geopend voor publiek. Voor de achtbaan is het wachten tot juni.

Concurrentie

Het park bij Isère viert in 2019 zijn 40-jarig bestaan en heeft de ambitie om marktleider te worden in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Daarvoor moet het de concurrentie aangaan met het nabij gelegen Le Pal, een combinatie van dier- en attractiepark die de laatste jaren eveneens stevige nieuwigheden uit zijn hoed weet te toveren. Het Franse Walibi-park is dan ook stevig aan de slag om alles keurig volgens plan af te krijgen: een heel deel van de coaster staat al overeind en er wordt gewerkt aan de wagentjes.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Walibi Rhône-Alpes // Bronnen: Walibi Rhône-Alpes, Pretparken.be, Parcs Attraction Loisirs