Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 4 Maa 19, 09:37

Zusterparken Walibi Belgium en Bellewaerde presenteren dit jaar opnieuw een vernieuwde abonnementsformule. Vorig jaar nog ruilde de parken hun golden pass aanbod al om voor een nieuwe formule, maar die werd dit jaar reeds aangepast. We tonen je even het bos door de bomen.

Voor het eerst in mensenheugenis kan je beide parken niet meer combineren in één abonnement. Je koopt dus ofwel een pass voor Bellewaerde aan 59€ ofwel een pass voor Walibi aan 70€. Wellicht heeft dit te maken met het onverwacht grote succes van de abonnementsverkoop in Bellewaerde vorig jaar, die ertoe leidde dat men reeds in mei was gestopt met het verkopen van abonnementen. Als troostprijs zijn bij Bellewaerde de feestdagen en nocturnes dit jaar wél inbegrepen in het basistarief. Bij het Walibi- abonnement moet je 15€ opleggen voor toegang tijdens de Halloweennocturnes.  Bij beide parken kan je het abonnement uitbreiden met het bijhorend waterpark. Voor de snelle beslissers is er nog een online korting.

Groepskorting

De groepskorting waardoor je vorig jaar vaak voor een appel en een ei extra abonnementen kon bestellen is jammer genoeg - doch enigzins begrijpelijk - herzien. De derde persoon betaalt bij beide parken nu de volle pot. Bij Walibi krijg je voor de vierde en vijfde persoon nog een fikse terugval naar 35€. Voor Bellewaerde is de terugval naar 50€ dan veel minder indrukwekkend. De gloriedagen van een terugval naar 20€ vanaf de derde persoon, met pas later een beperking tot eerst 10 en vervolgens 5 personen lijken bij deze voorbij.

Bijkomende voordelen

De nieuwe abonnementen geven je bijna dezelfde voordelen als voorheen. Zo krijg je 50% korting bij Parc Astérix, France Miniature, Walibi Rhône-Alpes, Walibi Holland, Phantasialand, France Miniature, Chaplin's World en naargelang je abonnement Walibi (Bellewaerde-abonnement) of Bellewaerde (Walibi-abonnement), maar ook 40% korting bij Plopsaland De Panne, Plopsaqua De Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Coevorden, Holiday Park, Bokrijk, Monde Sauvage, Movie Park Germany en de Grotten van Han. Er is ook een korting van 20% op Toverland en €4 op de Efteling voorzien. Tevens krijg je 10% korting in de verschillende horecageledenheden in de parken waar je met je abonnement toegang toe hebt en zijn er verschillende kortingsacties voor vrienden en familie, zoals 33% lentekorting en 25% zomerkorting. In Bellewaerde bedraagt de halloween korting voor hen 50%, terwijl dat in Walibi 33% is.

Zowel Bellewaerde Aquapark als Aqualibi zitten níét tussen de voordelen: het is dus vreemd dat je 40% korting krijgt op het zwembad van de concurrentie, maar bij het zwembad van het eigen park én bij dat van het zusterpark de volle pot betaalt. We merken ook op dat een abonnement voor het nieuwe waterpark van Bellewaerde tegen dezelfde prijs wordt verkocht als Aqualibi, terwijl dat laatste park toch gevoelig groter en completer lijkt.

Samengevat

Voor de liefhebbers vergelijken we de belangrijkste zaken van de oude én herziene abonnementenformule nog eens in tabelvorm. Met uitzondering van de inbegrepen feestdagen en nocturnes bij Bellewaerde, gaat u er als abonnee ook in 2019 fors op achteruit. Mocht u het abonnement vooral kopen om de bijhorende voordelen, bekijk dan zeker ook de voordelenbundel van de 'Silver' en 'Gold'-formules van het Bobbejaanland-abonnement. Dat is vergelijkbaar en bevat bovendien gratis toegang tot enkele andere Europese parken.

ABONNEMENT BELLEWAERDE - 2018 BELLEWAERDE - 2019 WALIBI - 2018 WALIBI - 2019
BASISPRIJS €59 €59 €59 €70
+ WATERPARK €20 €40 €20 €40
+ ZUSTERPARK €20 NO-GO €20 NO-GO
+ NOCTURNES €20 INBEGREPEN €20 €15
+ PARKING €25 €25 €25 €25
GROEPSKORTING
3e PERSOON
4e PERSOON
5e PERSOON


€20
€20
€20


€59
€50
€50

€20
€20
€20

€59
€35
€35

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto: © Walibi //,Bron: Walibi, Bellewaerde