Auteur: Jan Van Nespen - Gepubliceerd: 17 Feb 19, 20:38
Share

Bobbejaanland deed afgelopen weekend meer informatie uit de doeken omtrent de nieuwe achtbaan die het park dit jaar opent en het bijhorende themagebied. Zo werd de naam van de achtbaan bekend gemaakt: Fury, en het eerste échte themagebied waarin de attractie komt te liggen: Land of Legends. Verder werden er ook heel wat concept-arts vrijgegeven.

Bobbejaanland werd lang gezien als een leuke verzameling attracties zonder veel thema, of toch zonder echte themagebieden. Nu parken in de omgeving steeds meer inzetten op een totaalbeleving en immersieve theming kan Bobbejaanland niet achterblijven en stelt het een enorm project voor: Land Of Legends. 

Het nieuwe themagebied, wat voluit de kaart van de Fantasy trekt, komt redelijk centraal in het park te liggen, grofweg tussen Typhoon, Sledge Hammer en Revolution, en wordt een combinatie van nieuwe én bestaande attracties, zij het dat deze laatste wel in een nieuw thematisch jasje zullen worden gestoken.

Fury

De absolute topper in het nieuwe gebied wordt de achtste achtbaan van het park: Fury, een reusachtige triple-launchcoaster van achtbaanbouwer Gerstlauer die wordt aangekondigd als de hoogste, steilste en snelste triple launchcoaster van de Benelux . Dat is dus hoger en sneller dan bijvoorbeeld Pulsar in Walibi of Goldrush in Slagharen. Fury zal met haar 2 treinen van elk 12 personen een theoretische capaciteit hebben van 650 personen, een baanlengte van 600m hebben waarop je meer dan 800m zal afleggen en gedurende de 90 seconden durende rit een hoogte van 43m zal bereiken en een topsnelheid van meer dan 100 km/uur! Het station zal eruit komen te zien als een prachtige oude burcht omgeven door enorme draken.

Tijdens het werfbezoek van 16 februari 2019 waren de funderingswerken bijna afgerond. Vanwege het feit dat Bobbejaanland een moerasgebied is, was het nodig om meer dan 400 palen in de grond te heien tot op 14m diepte, waar zich draagkrachtige grond bevindt om de coaster te dragen. De eerste baandelen zullen geleverd worden vanaf 25 maart.

De Wachter van de Elementen Vuur, Aarde, Wind en Water

Via een nieuw pad tussen de Flying Orca en de Zweefmolen kom je langs de looping van de Typhoon op een nieuw cirkelvormig plein terecht wat gesierd wordt door een reusachtig standbeeld van de Guardian Of Elements, de Wachter van de Elementen, een soort superheld. Vanaf dat plein zullen er dan 4 poorten komen, één voor elk van de elementen vuur, aarde, wind en water, met gethematiseerde paden die telkens leiden naar een attractie.

Bij Vuur zal je bij de hierboven besproken Fury terechtkomen, bij Wind kom je uit bij Typhoon, die overigens een nieuw station krijgt, bij Aarde kom je uit bij de Sledge Hammer en bij Water kom je bij een nieuwe waterspeelplaats die op de plaats komt van de voormalige draaimolens Viking en de Draken, en die gedomineerd zal worden door een enorm watermonster. Er komen nieuwe paden, nieuwe waterpartijen, nieuwe vegetatie en enkele reusachtige theming-objects zoals een bijna 12m hoog heksenhuisje of een 6,5m hoge stenen hand.

Bobbejaanland heeft met deze aankondiging van de grootste investering ooit duidelijk hoge ogen gegooid onder pers en fans, die allen uitkijken naar de nieuwe wending die het park lijkt te nemen.

Het nieuwe themagebied zal zijn deuren openen begin juni. Tussen de seizoensopening op zaterdag 6 april 2019 en de opening van het nieuwe themagebied begin juni 2019 zullen de Typhoon en de Sledge Hammer gewoon open blijven maar de nieuwe thematisatie zal nog afgedekt blijven totdat het nieuwe gebied wordt geopend. 

Tekst: © Jan Van Nespen // Foto's: © Kris Peeters - Pretparken.be, Bobbejaanland