Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 15 Nov 18, 19:09
Share

In 2017 kondigde Walibi Belgium het al aan in hun grootse investeringsplan: het Waverse pretpark zou in 2021 een grote Megacoaster bouwen. Naar de bouwer bleef het gissen en het park hield de lippen stijf op elkaar, tot vandaag. Op pretparkbeurs IAAPA Attractions Expo maakte achtbaanconstructeur Intamin bekend dat zij de nieuwe achtbaan zullen leveren!

Eind vorig jaar kon Pretparken.be al als eerste (een voorlopige verise van) de lay-out van de Megacoaster tonen die Walibi Belgium plant te bouwen in 2021. Vandaag worden op de grootste pretparkbeurs ter wereld meer specifiaties gegeven over deze achtbaan en ook wie de bouwer zal worden, iets waar vele fans al maanden naar gissen.

De bouwer van de Megacoaster wordt niet Mack Rides of B&M, maar wel Intamin! Zij zullen in 2021 een achtbaan in Walibi Belgium neerpoten die maar liefst 50 meter hoog is, de hoogste achtbaan van de Benelux en Frankrijk, en daarmee 113km/u behaalt. De achtbaan zal een totale lengte hebben van 1200 meter en zal er 90 seconden over doen om het volledige parcours af te leggen. Tot slot zullen er twee treinen zijn met elk 24 zitplaatsen, goed voor een capaciteit van 1080p/u.

Enkele unieke elementen aan de Megacoaster zijn dat het de meeste airtime-momenten op een Megacoaster heeft (15), een 80° gedraaide first drop (uniek in Benelux en Frankrijk), 's werelds eerste 'Wall Stall'-element met twee secondes gewichtloosheid, 's werelds eerste non-inverted Cobra Roll en 'side banked Double Down'-element.

Hieronder is ook nog een simulatiefilmpje te zien (de megacoaster van Walibi Belgium is te zien vanaf 5:15):

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: © Parks & CoastersWorldwide