Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 23 Okt 18, 14:16
Share

De tarieven voor een bezoek aan het Disneyland resort bij Parijs zouden binnenkort opnieuw stijgen. Dat meldt fansite Dlrp Express. Ook de prijs voor een parkeerplek gaat omhoog. De prijsstijging volgt snel op die van november 2017. Toen verhoogde Disney ook al haar tarieven.

Volgens verschillende fansites zou Disney binnenkort een prijsverhoging doorvoeren. Het ticket 'Magic Plus' voor één dag en twee parken stijgt voor volwassenen van 99€ naar 104€, voor kinderen stijgt de prijs van 91€ naar 97€. Ook de prijs van andere biljetten wordt vermoedelijk verhoogd. Het parkeertarief zou stijgen naar een ietwat hallucinante 30€. De prijsstijging zou in voege treden vanaf 7 november.

De ticketprijs ging vorig jaar in november ook al fors omhoog met 5€. Toen steeg de prijs voor een 'Magic Plus' van 94€ naar 99€ voor volwassenen en van 86€ naar 91€ voor kinderen. Bij andere tickets kwam er eveneens 5€ bij. De wijziging houdt waarschijnlijk verband met de herkapitalisering van moederbedrijf The Walt Disney Company, dat vroeg om de tarieven te herzien. Ook in 2016 stegen de tarieven al licht met enkele euro's. Een niet onbelangrijk 'detail' is dat vooral in het hoofdpark Disneyland Paris sinds het openingsjaar zeer weinig nieuwe attracties verschenen. Ook in het naastgelegen Walt Disney Studios park is de jongste investering, Ratatouille,  alweer vier jaar oud.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto: © Disneyland park // Bronnen: Dlrp Express, disneylandparisbonsplans