Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 27 Sep 18, 23:36
Share

Donderdagavond heeft Euro Attractions Show (EAS) 2018, de grootste vakbeurs voor de leisure-industrie in Europa, de deuren van het RAI-complex in Amsterdam gesloten. Volgens de eerste tellingen trok de show zo’n 15.800 bezoekers. Hiervan waren ruim 11.000 internationale bezoekers.

“We keken er erg naar uit om Euro Attractions Show tijdens de 100ste verjaardag van onze koepelorganisatie IAAPA opnieuw in Amsterdam te houden Onze leden komen graag naar Nederland. Tijdens de vorige show in Amsterdam (2014) passeerden we voor het eerst de grens van 10.000 bezoekers. Dit jaar bereikten we zelfs de mijlpaal van 15.000 bezoekers, mede dankzij een ideale locatie en de huidige dynamiek in de mondiale attractie-industrie”, aldus Jakob Wahl, vice-president van IAAPA Europa, Midden-Oosten en Afrika.

Op de beursvloer kon onder andere op meerdere plekken kennis gemaakt worden met de nieuwste zogenaamde mediabased-attracties. Voorbeelden hiervan zijn virtual en augmented reality, maar ook panoramavliegsimulatoren. Ook werd meer informatie bekend voor de nieuwe Erratic Dark Ride van Alterface en ETF Ride Systems die volgend jaar in Walibi Belgium opent. Voor zwembaden en waterparken was er een compleet nieuw assortiment aan glijbanen en opblaasbare attracties. Bedrijven die bestaande characters en verhalen willen gebruiken in hun kinderspeelplaatsen en -attracties konden hiervoor terecht bij diverse aanbieders. Opvallend was dat steeds meer technieken gecombineerd worden waardoor nieuwe attractievormen ontstaan. Voor parken die op zoek zijn naar achtbanen was er ook dit jaar weer volop keuze.

Enkele cijfers

Met 15.800 bezoekers kende de beurs een groei van 24% vergeleken met de beurs vorig jaar in Berlijn en zelfs 45% in vergelijking met de vorige beurs in Amsterdam (2014). 570 bedrijven presenteerden hun innovaties op een beursvloer van 15.000 m². Deelnemers konden niet alleen op de beursvloer kennis nemen van de nieuwste producten en diensten, ook in het uitgebreide educatieprogramma werden 1.657 bezoekers door meer dan 150 sprekers in 29 sessies bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen en trends.

De volgende Euro Attractions Show zal plaatsvinden van 15 tot 19 september 2019 in de Paris Expo Porte de Versailles. De interesse voor deze editie is ook weer enorm: 390 bedrijven hebben al zo’n 12.900 m² beursvloer gereserveerd.

Benieuwd naar een verslag en leuke nieuwtjes vanop Europa's grootste pretparkbeurs? Je leest het volgende maand in Brakesection Magazine!

Tekst: © IAAPA EMEA // Foto's: © IAAPA EMEA en Ignace Woinin - Pretparken.be